Suviheinäturnaus 2024 säännöt

1.Turnaus pelataan 28. - 29.6.2024 Someron urheilukentällä.

Jos sää tai muu rajoitus estää turnauksen pelaamisen em. kentällä se pelataan Someron tekonurmikentällä. Tässä tapauksessa järjestäjällä on oikeus muuttaa julkaistua otteluohjelmaa kentälle sopivaksi (Turnauksen pituus lisääntyy muutamalla tunnilla).  

2. Turnaukseen ilmoittatuminen tapahtuu Someron Voiman jalkapallojaoston kotisivujen kautta, ilmoituslomakkeen avulla.

Ilmoitettavat tiedot: Joukkueen nimi,  Ilmoittajan yhteystiedot,  ja yhteyshenkilön tiedot mikäli ne eivät ole samat kun ilmoittajan.
Joukkueen nimeltä edellytetään että se ei ole epäasiallinen eikä loukkaa kenenkään rekisteröityjä oikeuksia ilman lupaa. Turnauksen järjestäjä pidättää oikeudet päättää nimen asiallisuudesta ja pyytää ilmoittajan muuttaamaan nimen sääntöjen mukaiseksi.  

3. Ilmoittautumiset tulee tapahtua 16.6.2024 mennessä ilmoittautumiskaavakkeen kautta.

Löytyy myös viereisestä valikosta kohdasta "Ilmoittautuminen turnaukseen"

Ilmoittautumisen jälkeen lähetämme yhteyshenkilön sähköpostiin, viitteellisen laskun joka tulee olla maksettuna 16.6 2024 mennessä.

Turnauksen osanottomaksu on 160 €

Maksamalla osallistumismaksun varmistat osanottosi turnaukseen.

4.Turnaus pelataan maksimissaan yhdentoista (11) neljän joukkueen lohkoissa. ( 44 joukkuetta)
Pelaamistapa päätetään kun tiedetään turnaukseen ilmoittautuneiden joukkueiden määrä.

5. Ottelut pelataan 7-henkisin joukkuein. Vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu.

6. Peli-aika on 20 min. suoraa aikaa.

7. Pelaaja ei saa edustaa kun sitä joukkuetta mihin hänet on rekisteröity turnauksen alkaessa.Toisin sanoen, pelaajan siirtyminen toisesta tunaukseen osallistuneesta joukkueesta on kielletty. Mikäli joukkue syyllistyy em. rikkeeseen, tuomitaan joukkue hävinneeksi. Jos sääntöä rikkonut joukkue on voittanut pelin tuomitaan se 3-0 häviöksi. Mikäli vastustaja on voittanut pelin, ottelun tulos jää voimaan.

Uuden pelaajan rekisteröinti on sallittu koko turnauksen ajan.

8. Joukkueessa saa olla 3 -lisenssi-pelaajaa, joista kentällä samaan aikaan kaksi maalivahtia lukematta. Rajoitus ei koske naispelaajia, 8v8 sarjoja, ikämiehiä -35, viitos- ja kuutosdivarin pelaajia, eikä junioreita alle 20 v.

9. Varoitukset: Kaksi keltaista, yhden ottelun pelikielto, Punainen suoraan ulosajo, kahden ottelun pelikielto. Mikäli ottelun erotuomarilla ei ole varoituskortteja hän ilmoittaa varoitetulle pelaajalle suullisesti varoituksesta ja ottelun jälkeen varoitukset kirjataan kilpailutoimistossa varoituslistaan. Varoituksen saatuaan pelaaja on velvollinen ilmoittamaan oikean nimensä erotuomarille.
Lista on myös nähtävilla turnauksen ilmoitustaululla.

10. Otteluista saa voitosta 3-pistettä, tasapelistä 1 piste ja häviöstä 0 pistettä. Mikäli joukkueet päätyvät lohkossa tasapisteisiin sijoitukset määräytyvät seuraavasti: 1.Maaliero 2. Tehdyt maalit 3. Keskinäinen ottelu 4. Arpa. Tässä järjestyksessä 

Pudotuspeleissä: Mikäli ottelu on peliajan päättyessä tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu 3/3, jos edelleen tasan, yksi pari kerrallaan, ratkaisuun asti.

11. Ellei joukkue ole paikalla otteluohjelmaan merkittynä alkamisajankohtana, katsotaan joukkue luovuttaneeksi ja suljetaan turnauksesta. Ottelun voi kuitenkin aloittaa jos paikalla on vähintään 5 -pelaaja.
Luovuttaneen joukkueen jäljellä olevat pelit tuomitaan 3-0 häviöksi. Ennen luovutusta pelattujen otteluiden tulokset jäävät voimaan.

Mikäli joukkue ei saavu turnaukseen alkuun, joukkueen ottelut tuomitaan 3-0 häviöksi ja jäljelle jäävät joukkueet saavat 3 pistettä em. joukkueen peleistä.

12. Joukkueiden on jätettävä kilpailutoimistoon pelaajaluettelo, puoli tuntia ennen joukkueen ensimmäistä ottelua turnauksessa. Luettelossa on oltava merkitty ne pelaajat jotka ovat lisenssipelaajia.

13. Erimielisyydet ratkaisee 3 -henkinen kilpailun jury, jonka kokoonpano on nähtävillä kilpailutoimiston ilmoitustaululla. (Turnauksen johtaja, erotuomarien edustaja erikseen valittava puolueeton jäsen.
Vastalause on jätettävä kirjallisena 10 min. kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 50 €. Maksu palautetaan jos vastalause hyväksytään
Tuomareita koskevia vastalauseita ei käsitellä.

14. Liukutaklaukset on kielletty.

15. Joukkue joka syyllistyy epäurheilijamaiseen käytökseen voidaan sulkea pois turnauksesta.

16. JÄRJESTÄJÄ EI VASTAA TAPATURMISTA. JOKAINEN PELAA OMALLA VASTUULLAAN
Suositellaan että pelaaja tarkistaa vakuutusturvansa ennen turnausta.


Turnauksen järjestää Someron Voima ry Jalkapallojaosto.

Päivitetty 16.1.2024