Suviheinäturnaus 2019

JÄLKIMAININGIT

Pitkälti yli 20 kertaa on kisailtu Someron urheilukentällä enemmän tai vähemmän tosissaan niin naisten kuin miestenkin sarjoissa kuka himoitun pytyn saa nostaa korkeuksiin mestaruuden merkiksi. Yleensä ollaan hikoiltu helteessä, mutta tällä kerralla saatiin vettäkin niskaan muutamaankin otteeseen molempina päivinä. 16.30 perjantaina soi pillit ekan kerran ja pelit alkoivat kolmella kentällä samanaikaisesti. Kuten aiemminkin, peleissä oli vauhtia ja yritystä välillä liiankin kanssa, mutta pieniä kolhuja lukuun ottamatta, ilta jatkui hienosti.

Pelit olivat tasaisia, maalin parin eroja syntyi ja joitakin tasapelejäkin illan mittaan tulostaululle merkittiin. 40 joukkuetta kisasi 4 joukkueen lohkoissa, joista jokaisesta 2 parasta pääsi jatkopeleihin. Pelit olivat siis tasaisia, muutamia poikkeuksia oli kyllä mukana, H-lohkossa pelannut Saipa näytti heti perjantaina mahtiaan lyöden molemmat vastustajansa selvin numeroin. Joukkueessa pelasi paljon turnauksen tuomareita, liekö se ollut syy hyvään menestykseen. Lauantaina Saipan mylly alkoi hyytyä, kun yksi tärkeä lenkki, paikallisen urheiluliikkeen ykkös-moottorisahamyyjä joutui palaamaan työpöydän ääreen ja pari muuta joutui olemaan muissa peleissä tuomareina omankin pelin aikana. Mad-Cowsin puoliammattilaiset lopulta Saipan kampesivat lauluun. Vanha tuttu, Kyljys pääsi kuin koira veräjästä jatkoon juuri Cowsien kustannuksella, Cowsit oli lypsetty kuiviin Saipan toimesta, joten tuleva mestari pääsi korjaamaan hedelmiä pudotuspeleissä edelleen.

Tasaista työtä teki myös toisesta suunnasta finaaliin edennyt Kauniit ja Rohkeat. Kaksi tasaista ryhmää siis muiden myötämielisellä avustuksella finaaliin, jossa Kyljys teki voittomaalin ainoasta paikastaan, niin ainakin Kauniiden pelaajat totesivat taiston tauottua. Miesten sarjassa oli useita joukkueita, jotka olisivat voineet olla loppuun asti mukana, näissä lyhyissä peleissä maalin teko on välillä todella vaikeaa, välillä pallo taas löytää tiensä verkkoon melko helposti, joten saattaa olla, että tuurillakin on hitusen merkitystä näissä matseissa. Tässä muutama, joiden esitys jäi mieleen. Saipa, Herrasmiejuopot, juopot tosin lähtivät ratkaisevalla hetkellä arvostelemaan tuomaria ja menetti näin pelin. Sitten oli Bloody Wankers, Loimaa United jne. Tässä siis vain muutama, jotka olisivat voineet kannua nostella mutta paras yleensä sittenkin voiton vie, onnittelut Kyljykselle!

Sitten Naisten sarjoihin, 8 joukkuetta saatiin mukaan naisten sarjoihin, tasaista oli myös naisten sarjoissa, pisteittä jäi Korsomero ja Kanat orrella, molemmilla joukkueilla maalin teko luonnisti, mutta omassa päässä verkko heilui sen verran tiuhaan tahtiin, ettei pinnatili auennut, kuulin molemmilta ryhmiltä, ettei tänne olla tultu pakittelemaan, sanat ovat selkeä viesti suunnasta, jota pelissä haetaan, ei ole väliä jos vastustaja tekee maalin, tehdään itse hienompi, näin se menee. Molempien lohkojen voittajat vetivät omat alkusarjan pelinsä puhtaasti, eli oli odotettavissa tiukka finaali. Persikat ja Häntälän kuuluisat Rotkot olivat ne joukkueet, jotka mestaruudesta tällä kerralla taistelivat. Tiukan finaalin vei Persikat maalin erolla, 1-0 tulos kertoo tasaisesta pelistä, jonka kumpi tahansa olisi voinut voittaa. Persikoille rehelliset onnittelut, kuten tietysti myös Rotkoille.

Naisten sarjassa oli useita pelaajia, jotka olivat todennäköisesti ekaa kertaa mukana, on hienoa että, juuri naisten sarjoihin on uskaltautunut mukaan uusia kasvoja, ehkä kavereiden kautta, jotka itse pelaavat tai sitten ehkä samaan aikaan käynnissä olleet naisten MM-kisat, jotka ovat saaneet isoa mainosta telkkarin kautta, ovat rohkaisseet nuoria naisia mukaan pelaamaan. Toivottavasti niin naisille kuin miehillekin jäi hyvää sanottavaa tämän muotoisesta liikuntatapahtumasta, ollaan tosissaan, mutta ei kuitenkaan ihan tosissaan. Hyvää kesän jatkoa kaikille, vuoden päästä taas samoissa merkeissä jatketaan perinnettä.

 

Suviheinäturnauksen ohjelman ja tulokset löydät täältä