Fc Kemi-SoVo otteluraoprtti

9.10.2017

Fc Kemi - SoVo ja 6-5, 5-5 (2-1)

Sovo on nyt kolmesti vieraillut liigassa Kemissä ja aina ratkaisut on haettu jatko-otteluissa. Sunnuntaina kuitenkin vaadittiin aivan huikea nousu pelin lopussa, että Tervahalli traditio jatkuisi. Fc Kemi oli Keijo Huuskon johdolla juuri niin hankala vastustaja, kuin SoVo valmennus Tuominen sekä Paananen aavistelivat ennen ottelua. Kotijoukkue pelasi omilla vahvuuksilla erittäin hyvän ottelun ja SoVo oli varsinkin toisella jaksolla aika aseeton loppua lukuunottamatta.

SoVo sai hyvät startit jaksojen alussa (1.00 ja 22.00), kun tehoduo Arber Istrefi sekä Gezim Voca taitelivat maalit heti alkuun. Fc Kemi näytti osaamistaan Jani Kokkilan (3 maalia) sekä Huuskon johdolla ja veivät avausjakson ensin 2-1 numeroin. Toisella jaksolla punainen vyöry iski taululle jo 5-2 numerot 30 minuutin kohdalla. Tämän jälkeen kotijoukkue puolusti tiivisti johtoasemaansa ja esti SoVon maalintekotilanteet. Sitten ottelun viimeistellä minuutilla nähtiin  LiigaSoVon huikein nousu. Istrefi, Mikko Matinaro ja Kari-Pekka Koivunen iskivät kolme maalia liivipelaajalla. Loppu oli varsinkin aivan huikea, kun Kemi maali välähti ajassa 39.48 4-5 sekä 39.58 5-5 ja ottelu jatkoille.

Jatko-ottelussa SoVolla oli kaksi maukasta paikkaa siirtyä johtoon, mutta Kemi vei kuitenkin 2 pistettä 10m rangaispotkumaalilla. SoVolle vihellettiin peräti yhdeksän virhettä toisen jakson aikana ja horjuva tuomarilinja antoi ratkaisun avaimet kotijoukkueelle.

Ei pystytty pitämään Kemiä kurissa heidän vahvoilla osa-alueilla ja Keke pääsi jälleen näyttämään taitonsa meitä vastaan. Sekava tuomarointi aiheutti ylimääräistä sählinkiä koko ottelun ajan ja hyvätasoinen liigakamppailu kärsi siitä. Onneksi tuo maaginen loppu pelasti sunnuntaiyön bussireissun. Oltiin heitetty Tuomisen kanssa jo pyyhe kehiin, mutta jätkät näyttivät mitä on Somerolainen Voima! Manageri Ihalainen.

Tilastot:

Arber Istrei 2+2 (paras pelaaja)

Gezim Voca 1+2

Mikko Matinaro 1+0

Kari-Pekka Koivunen 1+0

Aapo Hakala 0+1

Varoitukset:

Istrefi

Matinaro

Pekka Karjalainen

Jukka Saari