SoVo - Ilves FS

11.11.2018

Suuria tunteita ja upeita maaleja isäinpäivälahjaksi Somerolla.

SoVo - Ilves FS 7-3 (3-2)

 

Tilastot:

Mergim Bushi 2+0

Gezim Voca 1+2

Valdrin Rashica 1+1

Joonas Manzo 1+0

Mosa 1+0

Mohammad Ahmadi 1+0

Italo 0+1

Valdrin Seferi 0+1

 

Paras pelaaja:

Voca

Varoitukset:

Voca

 

Ottelun lähtöasetelmat olivat erittäin mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet olivat hävinneet kirvelevästi lauantaiset ottelunsa, Ilves KaDy:lle 3-2 ja me puolestaan LeiF:lle 6-5, joten voitontahtoa pitäisi löytyä molemmista nipuista. Piste-eroa joukkueiden välillä oli myös ainoastaan kaksi pistettä ja voitolla Ilves menisi taulukossa ohi.

 

Ottelun alku oli juuri sitä, mitä odotettiinkin. Ilves antoi meidän suosiolla pyörittää peliä ja pitää palloa, mutta heti riistosta lähdettiin terävästi vastaan ja ehkä alun vaarallisimmat maalitilanteet nähtiinkin kotijoukkueen päässä. Maalissa Joonas Puolamäki oli kuitenkin jälleen kerran etevämpi ja piti maalin puhtaana. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 7:20, kun Valdrin Rashica kuljetti hyökkäysalueen läpi ristiin palloa sitoen samalla useamman Ilves-pelaajan itseensä ja näin maalille unohtui aivan vapaaksi Mergim Bushi, jolla oli suhteellisen helppo tehtävä pistää pallo pussiin, kun Rashica tarjoili pallon hänelle taka-alueelle. Tästä neljä minuuttia eteenpäin ja Gezim Voca pääsi näyttämään potkuvoimaansa, kun pelaajavalmentaja Valdrin Seferin melko vaikean näköinen pomppupallorajapotku löysi tämän keskeltä ja hujauksessa pallo oli yläpömpelissä, eikä maalivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä käsineen vedon tielle.

Pian tämän jälkeen Ilves otti aikalisän, jonka jälkeisestä kulmapotkukuviosta vieraat pääsivät kaventamaan kahteen yhteen. Mainion syötön Lassi Lintulan tekemään maaliin tarjoili Iveksen pelaajavalmentaja Antti Teittinen. Tiedossa oli, että Ilveksen erikoistilanteet ovat vaarallisia ja tämä tuli todistettua jälleen kerran läheltä. Pari minuuttia tästä eteenpäin ja Ives nousi tasoihin iskemällä vastahyökkäyksen jälkeen pallon verkon perille ajassa 18:09. Pallon maaliin laittoi Rafa Akseli Tiensuun hyvästä ulkosyrjäsyötöstä. Tästä ei  kuitenkaan kotijoukkue häkeltynyt, vaan Gezim Voca prässäsi pallon hienosti omalle joukkueelle ja vapautti Bushin tekemään illan toisensa ja näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-2-johdossa.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta valoisasti, kun pallo hieman onnekkaastikin pomppi hyvän ottelun pelanneelle Joonas Manzolle ja tämän veto päätyi melko helpon oloisesti maaliin ja kotijoukkue sitä myötä kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen nähtiin illan sekavin vyyhti, kun pelaajavalmentaja Teittinen liukui takaapäin läpi päässeen Mostagh Yaghoubin nurin ja ansaitsi näin suoran punaisen kortin ja suihkukomennuksen. Tätä oli Ilves leirin miltei mahdotonta hyväksyä ja tapahtumaa puitiin minuuttitolkulla ennen kuin peliä päästiin taas jatkamaan.

Ilves ei kuitenkaan ollut vielä valmis antamaan periksi, vaan joukkue taisteli ensin mallikkaasti kahden minuutin alivoiman ilman takaiskuja ja kuin varkain kavensi vielä pelin neljään kolmeen ajassa 27:44 hyvän sivurajapotkukuvion jälkitilanteesta. Ensimmäisen vedon Puolamäki vielä selvitti, mutta paluupalloon ehti ensin Ilveksen Juho Mäkiniemi, joka piiskasi kuulan ohi Puolamäen vastustamattomasti. Liekö sitten syynä valmentajan katsomokomennus vai uskon puute, mutta jotenkin hampaattomaksi jäi Ilveksen takaa-ajo suhteellisen hyvistä asemista huolimatta.

Ajassa 32:10 Ahmadi Mohammad viimeisteli upeasti hyvän hyökkäyskuvion päätteeksi maalin nostamalla pallon yli vastaantulevan maalivahdin. Tämän 5-3-maalin jälkeen Ilves otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusosumaa rohkeasti viidellä kenttäpelaajalla, mutta SoVo:n puolustuspeli oli tänään sen verran mallillaan, että kavennusosumia ei saatu, vaan lähinnä kotijoukkue pääsi vielä suurentamaan lukemia. Yaghoubin tekemä 6-3-osuma oli illan komein, vaikkei Ahmadin ja Vocan maaleissakaan mitään vikaa ollut, mutta tämä oli melkoista nannaa kotiyleisölle. Ensin hyvä syötönkatko, sitten rauhallisella siirrolla ohi vastaan ryntäävän puolustajan, röyhkeä kuljetus päädyn kautta maalille ja sitten pyöräyttämällä ja vippaamalla pallo tukijalan takaa maalivahdin ohi. Se on helppoa kun sen osaa! Mikäli et ole vielä maalikoostetta ottelusta nähnyt, niin nyt se kannattaa käydä katsomassa. Tällaisia kaunokaisia näkee harvoin. Tämä ei ollut illan viimeinen maali, vaan vielä kerran pääsi kotijoukkue maalintekoon, kun Rashica pääsi Italon syötöstä iskemään taululle loppunumerot 7-3 tyhjään maaliin.

Paremmasta joukkueesta ei ollut tänään epäselvyyttä, vaikka Ilves näytti, että sen turkkia ei helpolla nyljetä. Viikonlopun kahdesta tasokkaasta futsal-ottelusta saldona kolme pistettä, mikä on ihan tyydyttävä suoritus. Iloisin asia peleissä kuitenkin oli se, että näinkin kovia vastuksia vastaan pystytään pitämään palloa ja luomaan maalipaikkoja ja puolustuspelaaminenkin tiivistyy päivä päivältä. Tästä on hyvä jatkaa.

JL