Sievi FS - SoVo

24.11.2018

Hieno taistelu - huono tulos!

Sievi FS - SoVo Futsal 4-3 (1-2)

 

Taistelutappio

Harvoin on tappio Sieville maistunut näin karvaalta. Hyvän verryttelyn jälkeen pojat saivat jalkansa mainiosti liikkeelle ja kentällä ei voinut huomata, että toinen joukkueista on istunut bussissa seitsemän tuntia ennen matsia.

Heti ottelun alkuun nähtiin, mikä on meininki tänään. Molemmat joukkueet vyöryttivät hyökkäyksiä päästä päähän ja maalivahdit Joonas Puolamäki ja Miika Toivola esittivät huipputorjuntoja molemmissa päissä. Ottelu oli tasokasta futsalia, jossa uskallettiin pitää palloa ja hakea maalitilanteita erilaisilla kombinaatioilla. Avausjaksoa oli pelattu noin 12 minuuttia, kun Gesim Voca vei SoVo:n 0-1 johtoon Mergim Bushin syötöstä. Kaunis vasemman jalan sisäsyrjäveto painui ruuhkan takaa maalin vasempaan yläkulmaan. Ja heti perään helähti toisessa päässä kotijoukkueen Aleksi Kylmälän tehdessä illan ensimmäisensä. Ja näin taululle tasanumerot 1-1. Vielä jakson loppupuolella saatiin yksi osuma Mohammad Ahmadin osuessa Mostagh Yaghoubin vetämän vaparin tielle ohjaten pallon maaliin ja tauolle 1-2-vierasjohdossa.

Toisen jakson alku näytti vielä vahvalta ja kaksikko Voca-Bushi siirsi meidät jo 1-3-johtoon. Ensin Voca karkasi vasemmalta ja takakulmaan suuntautunut veto kimposi tolpasta takaisin kentälle, ja paluupallon maaliin sijoitti tilanteen hyvin loppuun saakka seurannut Bushi. Tämän jälkeen nähtiin liukuhihnalta maalipaikkoja kotijoukkueen maalilla, mutta kerta toisensa jälkeen Toivola veti pitemmän korren SoVo-hyökkääjien haroessa turhautuneina hiuksiaan.

Ja kuten käsikirjoitus tällaisissa otteluissa etenee: jos et itse pysty tappamaan peliä, niin menetät sen. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Kylmälä kavensi ensin kahteen kolmeen ja pari minuuttia tästä hattutempulla numerot tasoihin. Ja lopulta pari minuuttia ennen peliajan päättymistä muuten hyvin aisoissa pysynyt Sievin futsal-ikoni Radik Akhmetkhanov päästettiin pahantekoon ja kotijoukkue ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 4-3, joka kesti loppuun saakka ja näin pahasti kirvelevän vierastappion myötä joukkueemme jatkoi matkaa kohti Oulua mollivoittoisissa tunnelmissa.

Loistavassa vireessä ollut kotijoukkueen maalivahti Toivola oli selkeästi voiton takuumies. Toki parhaana palkittu Kylmälä onnistui myös hienosti tehden kolme maalia, joita ilman voitto ei olisi irronnut. Meidän joukkueestamme ei tänään löytynyt Puolamäen lisäksi sellaista onnistujaa, joka olisi saanut pelin käännettyä meille. Paljon hienoja suorituksia ja melkein tilanteita, mutta tähän saakka erinomaisella tasolla toiminut viimeistely ontui tänään. Pieni kurittomuus ja huolimattomuus puolustussuuntaan oli kuitenkin se viimeinen sinetti, joka tarjoili tänään pisteet Sieville. Asenteesta se ei todellakaan jäänyt kiinni, vaan tilanteet pelattiin aina loppuun saakka!

 

Tilastot:

Gezim Voca 1+1

Mergim Bushi 1+1

Mohammad Ahmadi 1+0

Mosa 0+1

 

Paras pelaaja:

Joonas Puolamäki

 

Varoitukset:

Gela

Moha