Tervarit - SoVo

25.11.2018

Tervarit taipui toisen jakson rynnistyksessä.

Tervarit – SoVo 3 – 7 (1 – 1)

 

Oulun sunnuntai-iltapäivässä tarjoiltiin erinomaista futsal-viihdettä. Eilen maukkaan voiton Mad Maxista saalistanut kotijoukkue lähti sarja-asetelmista välittämättä haastamaan ennakkoluulottomasti vieraakseen saapuneen somerolaissikermän, joka oli eilen taipunut Sievin käsittelyssä kirvelevään tappioon.

Alkutunnustelusta ei ollut tietoakaan, kun molemmat joukkueet lähtivät vauhdikkaasti hakemaan johto-osumaa ottelussa heti alusta lähtien. Jo avausminuutin aikana nähtiin vaaralliset maalipaikat molemmissa päissä, mutta sekä kotijoukkueen maalissa pelannut Juho Keskinen että meidän maalilla tänään pelannut Marko Laaksonen osoittivat olevansa mainiossa torjuntavireessä.

Ensimmäinen maali ottelussa nähtiin vasta ajassa 11:20, kun Mergim Bushi siirsi SoVo:n 0-1-johtoon Mohammad  Ahmadin mainiosta esityöstä. Avausjakson lopulla SoVo:lla täyttyivät virheet ja viimeisellä sekunnilla ennen taukosummeria osui pallo kapteeni Juho Petterssonin käteen noin seitsemän metriä maalista ja kun virheet olivat täynnä, sai kotijoukkueen Adrian Rizvani kokeilla Laaksosen torjuntataitoja ilman muuria. Tarkka sijoitus painui ohi Laaksosen ja näin tauolle lähdettiin tasanumeroissa 1-1.

Tauolla tunnelmat olivat ymmärrettävästi hieman apeat, mutta Laaksonen lasketteli pari keventävää läppää ja tunnelma kopissa rentoutui silminnähden. Päätettiin, että kotimatkalle ei lähdetä tappio niskassa, vaan tämä peli käännetään meille. Ja tämä myös toteutettiin kentällä. Peli painettiin väkevästi Tervareiden päähän ja ainoastaan Keskinen ja tolpat pitivät numerot suhteellisen tasaisina. Toisen jakson avausosuman sai nimiinsä Valdrin Rashica kaimansa Seferin syötöstä.

Ajassa 25:57 kotijoukkueen nuori Taneli Kohonen sai vihdoin ensimmäisen pelitilannepallon ohi Laaksosen ja tasoittii tilanteen kahteen-kahteen. Vierasjoukkueen penkillä alkoi housunpuntti tutista, ettei vaan olisi eilinen toistumassa, sillä sama kaava tuntui toistuvan: itse ei saada palloa mistään sisään ja kuin varkain pallo on meidän maalissa. Maali ei kuitenkaan lamauttanut pelaamistamme, vaan vajaassa minuutissa olimme jälleen johdossa Gezim Vocan osuessa Bushin syötöstä.

Näissä numeroissa jatkettiin sitten pitkään, kunnes Bushi kruunasi hienon pelinsä riistämällä pallon tyylikkäästi oikealla laidalla, siitä terävä ja vauhdikas eteneminen ja lopulta pallo vastustamattomasti vasempaan ylämummoon. Pian maalin jälkeen kotijoukkue otti käyttöön viidennen kenttäpelaajan, mutta tällä kertaa siitä oli enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä tämän jälkeen pallo poimittiin kolme kertaa Tervareiden tyhjästä rysästä ja ainoastaan yhden osuman saivat Tervarit aikaan. Kaksi ensimmäistä näistä tyhjiin laitetuista maaleista pohjusti hyvällä prässillä oivassa vireessä ollut Ahmadi. Ensimmäisessä Ahmadi sai horjutettua Rizvania niin, että tältä karkasi pallo ja Xhevdet Gelalla oli helppo tehtävä pistää pallo tyhjiin. Toisen maalin Ahmadi sai omiin nimiinsä riistettyään pallon ja toimittaessaan sen varmasti tyhjään maaliin. Vihdoin ajassa 39:06 sai Tervarit aikaan kavennusosuman Kohosen tehtyä päivän toisen osumansa. Vielä sai Voca yhden pallon tämän jälkeen tyhjiin ja näin loppunumeroiksi tänään 3-7 värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Kotijoukkueen kuningas oli tänään Keskinen joka piti joukkueen pisteensyrjässä kiinni loistavilla torjunnoillaan. Toinen pirteästi edukseen esiintynyt Tervari oli taitava Kohonen. Tervareiden esitys oli kokonaisuudessaan varsin hyvä ja sarjasijoitus ei suinkaan kerro kaikkea. Vastaavilla esityksillä pisteitä saalistetaan varmasti lisää. Jos meidän joukkueesta oli eilisen esityksen jälkeen vaikea poimia onnistujia Joonas Puolamäen lisäksi, niin tänään oli asia toisin. Jälleen kerran maalivahtimme pelasi erinomaisen ottelun ja olisi jonkun mielestä voinut pystinkin pokata. Tänään kuitenkin raati näki toisin ja Gela palkittiin parhaana. Toki hän oli yksi onnistujista tässä ottelussa. Ottelu ratkesi kuitenkin pitkälti telaketjuosastomme Bushi-Radica-Ahmadi valtavaan työmäärään ja panokseen näiden ollessa mukana kaikissa maaleissa. Kokonaisuutena viikonloppu oli pelillisesti erittäin onnistunut. Lauantain ottelun ratkaisseet virheet saatiin karsittua ja pää kesti loppuun saakka.

JL

 

Tilastot:

Gezim Voca 2+0

Mergim Bushi 2+2

Mohammad Ahmadi 1+1

Valdrin Rashica 1+0

Xhevdet Gela 1+0

Valdrin Seferi 0+1

 

Paras pelaaja

Xhevdet Gela

 

Varoitukset:

Gela

Voca

Mosa