Otteluraportti Sievi-SoVo 5.puolivälierä

27.3.2019

Sievi Fs - SoVo Futsal 1-4 (0-1)

SoVo raivasi vakuuttavalla esityksellä tiensä semifinaaleihin. Voima pelasi kurinalaisesti ja piti puolustuspelillään Sievin aisoissa. Avausjaksolla nähtiin jo pelin henki, kun kotijoukkueen hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen SoVo neliöön. Vieraiden alati terävät vastahyökkäykset alkoivat tuottaa tulosta, kun Eetu Kaurian komea laukaus vei SoVon 0-1 taukojohtoon.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä, kun SoVon puolustus maalivahti Marko Laaksosen johdolla piti Sievin aseettomana. Ajassa 27.00 liigan ylivoimainen tehokaksikko näytti jälleen tehonsa, kun Gezim Voca tarjoili ja Mergim Bushi viimeisteli 0-2 numerot. Kotijoukkueen tuska jatkui 32 minuutilla, kun huikeasti läpi ottelun raatanut Tuomas Hakala survoi pallon Vocalle, joka niittasi varmasti taululle 0-3 numerot. Sievi lähti maalin jälkeen ylivoimalle ja onnistuikin kaventamaan 1-3 Henri Heikkilän maalilla kaksi minuuttia ennen loppua. Lopullisen niitin ottelulle viimeisteli tyhjiin "Terminaattori" Hakala, joka näytti jälleen olevansa todellinen playoff pelaaja.

SoVo nousi tukalasta 1-2 tilanteesta, 3-2 voitoin välieriin. Sievi oli ollut aina parempi joukkueiden edellisissä kohtaamisissa pudotuspeleissä ja voittamaton omassaa kotihallissaan Sievissä. Nyt SoVo näytti vahvuutensa ja voitti kaksi ottelua vieraissa. Pelaajavalmentaja Valdrin Seferi ja Aapo Hakala loihtivat joukkueesta esiin kiven kovan puolustuspelaamisen. Sievi sai kahdessa viimeisessä ottelussa aikaikseksi ainoastaan kaksi maalia ja nekin pelin lopussa ylivoimalla. Kokeneet sotaratsut Laaksonen ja Juho Pettersson johtivat puolustusta varmoin ottein. Pudotuspeleissä huikeaan vireseen nousseet Tuomas Hakala sekä Eetu Kauria raatoivat joukkueen eteen ja tekivät tärkeitä maaleja. Näiden pelaajien ansiosta pallotaiturit Voca, Bushi, Rashica, Istrefi ja Italo pääsevät näyttämään vahvuuksiaan. Nyt kun nöyryys ja pelikurikin on löytynyt, voi SoVo tehdä vielä lisää ihmeitä tänä keväänä.

Tässä vetää kokeneekin managerin sanattomaksi. Huikea esitys joukkueelta, jonka seurassa nuori maalivahtilupaus Niko Rikkiläkin on saanut ensi kosketuksensa liiga peleihin. Tässä oli sitä kuuluisaa SoVo sydäntä, mitä mahtava faniryhmä rummutti voittoon asti. Nyt kaatui Sievi kentällä ja katsomossa. Vamos SoVo!! manageri Ihalainen

Tilastot:

Gezim Voca 1+2

Tuomas Hakala 1+1

Mergim Bushi 1+0

Eetu Kauria 1+0

Varoitukset:

Tuomas Hakala

Paras pelaaja:

Marko Laaksonen