SoVo 2018 - 2019

22.4.2019

SoVo Futsalin lähtötilanne syksyllä 2018 tulevalle kaudelle ei ollut mitenkään helppo. Joukkue oli hajonnut epäonnistuneen edellisen kauden jäljiltä. Manageri Ihalaisella oli jäljellä ainoastaan muutama pelaaja, sekä valmennus oli täysin auki. Tähän päälle vielä Arber Istrefin vedonlyöntijupakka. Someron kyläraitilla puhuttiin jo "asiantuntija" piireissä, että liiga futsal loppuu.

Syksyllä riitti arvostelijoita, sen sijaan kun auttajia olisi tarvittu. Onneksi meidän liigajoukkueen taustaryhmä pysyi minun takanani, vaikka saivat kovaa kritiikkiä osakseen. Tämä vain vahvisti meitä ja meidän päämäärää tehdä tästä kaudesta onnistunut.

Valdrin Seferin myöntävä vastaus pelaajavalmentajaksi käynnisti sen SoVo hengen ja hurmoksen mikä oli manageri Ihalaisen tavoite tulevalle kaudelle. Tähän vielä SoVo ikoni Juho Petterssonnin yllättävä paluu pelikentille ja pallo oli lähtenyt liikkeelle niin, että se ei pysähtynyt ennen kevään mitalipelejä. 

Ei meiltä "asiantuntijat" odottaneet paljon mitään, mutta jo ensimmäisistä treeneistä lähtien näin, että tämä joukkue on täynnä valtavaa potentiaalia. Samalla se kuuluisa SoVo henki oli palanut kentälle sekä pukukoppiin. Joukkue oli täynnä järkevää itsevarmuutta ja valmiina haastamaan liigan kärkijoukkueet.

Joukkueen runkopelaajat Gezim Voca, Mergim Bushi, Tuomas Hakala ja Marko Laaksonen nostivat tasoaan ja heidän avullaan liigadepytantti joukko nousi peli peliltä liigatason pelaajiksi. Xhevdet Gela ja Moshtagh Yaghoubi tulivat jälleen joukkueen apuun ja heillä oli myös suuri rooli, että SoVo kasvoi syksyllä kärkijoukkueeksi.

Pieni taantuma koettiin vuoden vaihteen jälkeen ja loukkaantumiset verottivat miehistöä. Seferi iskosti kuitenkin juuri oikeaan aikaan pelaajille, miten voidaan menestyä. Muutaman ottelun jälkeen SoVo oli valmis pudotuspeleihin ja millä tavalla:tiivisti puolustaen ja tehokkaasti vastaiskuista maaleja iskien. Joukkue sai vielä Italon loukkaantumisen jälkeen takaisin sekä Arber Istrefin pelikielto kumottiin. Siinä tuli kaksi kovan luokan pelaajaa pudotuspeleihin. Myös Pekka Karjalainen saapui auttamaan pudotuspeleihin ja oli oiva lisä puolustukseen.

Taas nousi hirveä melu Arben paluusta. Tukijoita oli lähtemässä ja yms. Joukkueen kesken asiasta päätettiin ja Arbe itse halusi hyvittää kaiken joukkueelle auttamalla sitä menestymään. Tukijoita ei lähtenyt vaan tuli uusia mukaan, Arbe ja koko joukkue kasvoi henkisesti juuri oikeaan aikaan.

Pudotuspeleissä joukkue nousi vielä yhden pykälän ja näytti kypsyytensä myös taktisella puolella. Puolivälierissä mahtava nousu 1-2 tappiotilanteesta ja ratkaiseva voitto arki-iltana Sievissä oli kova suoritus. Kady laitettiin tiukille välierissä, joka kärsi ainoan tappionsa koko pudotuspelisarjassa juuri SoVolle. Harmiksi flunssa-aalto koetteli joukkuetta ratkaisevana viikonloppuna Somerolla ja voimat eivät riittäneet loppuun asti.

Jyväskylässä oltiin jo lähellä ottaa voitto toisessa ottelussa. Somerolla puolikuntoinen joukkue ylsi upeaan voittoon kolmannessa kohtaamisessa. Sunnuntaina sitten voimat loppuivat toisella jaksolla ja Kady painui finaaliin. Mitä jos joukkue olisi ollut terveenä? 

Pronssiottelu Espoossa oli upea kauden päätös. GFT tuli kaksi kertaa takaa tasoihin, mutta SoVo ei tälläkään kertaa taipunut, vaan otti omansa rangaistuspotkukilpailussa. Ratkaisuvaiheessa nähtiin mitä SoVo sydän on. Valmentaja luotti omiinsa ja sanoin "päättäkää keskenään kuka vetää pilkut". Huikean kauden huikea päätös tuli pari vaihtoa pelissä pelanneelta Joonas Manzolta. " Mä vedän kolmantena ja ratkaisen tämän ottelun" Loppu on SoVo historiaa.

Tämä joukkue ansaitsi mitalinsa. Uralla olen paljon nähnyt, mutta tämä kausi sekä joukkue ei tule unohtumaan koskaan. Espoossa saunaillassa pelin jälkeen aisti jo heti, että nälkää jäi vielä rutkasti koko jengille. Vamos SoVo!! Ensi vuonna tullaan entistä vahvempana! Manageri Ihalainen.

SoVo Futsal kiittää kaudesta 2018-2019 yhteystyökumppaneita ja kannattajia. 

SoVo pronssimitalistit:

Marko Laaksonen mv
Joonas Puolamäki mv
Niko Rikkilä mv (1.liigakausi).


Teemu Lammi (1.liigakausi).
Eetu Kauria (1.liigakausi)
Pekka Karjalainen
Xhevdet Gela
Italo (1.liigakausi)
Gezim Voca
Arber Istrefi
Juho Pettersson
Mohammad Ahmadi (1.liigakausi)
Valdrin Raschica (1.liigakausi)
Moshtagh Yaghoubi
Aapo Hakala
Joonas Manzo
Tuomas Hakala
Valdrin Seferi
Mergim Bushi


Janne Laine
Hannu Manninen