SoVo Futsal 2019 - 2020

23.9.2019

SoVo Futsal lähtee tulevalle liigakaudelle, vain pienin muutoksin viime kauden pronssijoukkueesta.

Valdrin Seferi jatkaa pelaaja-valmentaja ja hänen aisaparina Juho Pettersson. Juho on pelaaja-valmentajan roolissa ja Aapo Hakalan asiantuntemusta tullaan tarvitsemaan myös kauden aikana.

Maalivahtikolmikon muodostavat tällä kaudella: Marko Laaksonen, Niko Rikkilä ja Ilveksestä siirtynyt Akseli Syrjälä. Joonas Puolamäki puolestaan siirtyi GFT:n riveihin.

Pelaaja puolella lähteneitä ovat: Italo (Topv) ja Tuomas Hakalan kanssa katsotaan tilannetta uudestaan viimeistään vuodenvaihteen aikana. Tupelle on syntynyt esikoinen ja siviilityöt estävät ainakin syksyn ajan pelaamisen liigatasolla. Uutena tulokkaana on Kasperi Laine, joka edusti viime kaudella SoVo 2. Lokakuun aikana selviää veikkausliigapelaajien lukumäärä ja ainakin yksi uusi pelaaja liittyy mukaan marraskuun alussa (pelaajat osiossa koko joukkue).

Yhteistyösopimus EBK:n kanssa tulee näkymään pelaajistossa myös kauden aikana.

Joukkueen tavoite on selvitä neljän parhaan joukkoon runkosarjassa ja pudotuspeleissä pitäisi löytää kauden paras vire. Keväällä nähdään mihin se sitten riittää. Hirveä nälkä jäi ainakin koko jengille, Kady välieräsarjan jälkeen viime kaudelta.

Someron monitoimitalon remontti haittaa alkukauteen valmistautumista ja joukkue pelaakin viisi ensimmäistä ottelua vieraskentällä. Yksi näistä on EBK:n järjestämä "kotiottelu" Espoossa. Harjoituksia on pidetty Eerikkilässä ja EBK:n vuoroilla Espoossa.

Luottavaisin mielin lähdetään kauteen. Tämä joukkue on nyt vuoden kokeneempi ja sen on huomannut kaikessa tekemisessä. Valmennus tuntee nyt hyvin heikkoudet ja vahvuudet joukkueen sisällä. Joukkuehenki on yhtä railakasta, kuin onnistuneella viime kaudella. Tämä siivittää meitä eteenpäin, vähän hankalista lähtökohdista huolimatta. Hieno kausi on varmasti tulossa, tässä on SoVon puikossa koettu jo niin paljon ettei yksi monarin remontti tätä junaa pysäytä. Manageri Ihalainen.

SoVo pelaa vielä yhden harjoitusottelun keskiviikkona Turussa TPK vastaan. Liiga alkaa sunnuntaina Ilveksen vieraana Tampereella ja viikon päästä sunnuntaina pelataan "kotiottelu" Espoossa PP-70 vastaan.