Otteluraportti FC Kemi - SoVo

3.11.2019

Fc Kemi - SoVo 8-3 (1-1)

Voima esitti avausjaksolla kauden parasta tekemistään, vaikkakin kotijoukkue Kemi pääsi luomaan enemmän maalintekotilanteita. Marko Laaksonen pelasi huippuottelun maalilla ja piti hyvin SoVon puolustusta pystyssä avausjaksolla. Arber Istrefi vei hienolla yksilösuorituksella SoVon 0-1 johtoon, mutta Kemi tuli tasoihin Suarezin kulmapotkuosumalla . Voima oli vaikeuksissa koko jakson Kemin erikoistilanteiden kanssa ja kun omat tuhrittiin seinille, oli 1-1 taukotulos paljolti Laaksosen ansiota.

Toisella jaksolla Kemi alkoi onnistua hyökkäyspäässä ja karkasi Huuskon johdolla jo 4-1 johtoon kymmenessä minuutissa.  SoVo tuli kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Istrefi taiteili 2-4 osuman päätyrajalta kemiläisten kautta maalin. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun ensin Manzo nosti läpiajon päätteeksi pallon ylärimasta maaliviivalle. Hetken päästä Gela kaadettiin sääntöjen vastaisesti ja kaikkien ihmetykseksi tuomarit antoivat pelin jatkua. Kemi kiitti ja iski ylivoimahyökkäyksestä ratkaisevat 5-2 numerot. Ottelun lopussa SoVo haki vielä liivipelaajalla tasoitusta, mutta Kemi iski kolmesti SoVon maaliin. Istrefi oli ainoa SoVon onnistuja ylivoimalla.

SoVon esitys oli kohentunut alkukaudesta, mutta vieläkin ollaan kaukana siitä mitä pystytään parhaimmillaan esittämään. Laaksosen avulla roikuttiin ottelussa mukana, mutta harmilliset ratkaisuvaiheiden tapahtumat käänsivät pelin kotijoukkueelle. Kemi ansaitsi täysin voittonsa ja oli parempi joukkue tänään. Pelikuri sentään säilyi kentällä, vaikka tuomarikaksikon erikoiset ratkaisut kuumensivat tunteita molemmissa vaihtopenkeissä. Bushi oli ainoa SoVon varoitettu pelaaja, kun hän tavoitteli palloa ja liukui päin Kemin maalivahtia. Toisella jaksolla samanlaisessa tilanteessa Kemin pelaaja osui jalalla maalivahti Laaksosta päähän, mutta tästä vihellettiin ainoastaan kulmapotku Kemille!!

Nähtiin sentään taistelua kentällä ja avausjaksolla pelikin oli ihan mukiin menevää. Silti ollaan kaukana siitä mitä tällä joukkueella pitäisi pystyä. Nyt on turha hakea enään selityksiä, vaan muutoksia tulee tapahtumaan ensi viikon aikana. Se että meille vihelletään totutusti fifty-fifty tilanteet 90% virheiksi, vielä jotenkin pystyn nielemään. Sitä en kuitenkaan hyväksy, kun pelaajia vahingoitetaan kentällä ja eikä edes myönnetä omia virheitä! Toivottavasti joku katsoo näitä pelivideoita jälkikäteen ja ottaa järjen käyttöön tähän touhuun. Manageri Ihalainen.

Tilastot:

Arber Istrefi 2+0

Gezim Voca 0+1

Valdrin Seferi 0+1

oma maali

Varoitukset:

Mergim Bushi