Otteluraportti Hifk Fs - SoVo

26.9.2020

Hifk Fs - SoVo Futsal 1-2 (0-1)

Pirkkolan kuumassa palloiluhallissa nähtiin lauantai-iltana jännittävä "paikallismatsi". SoVo joutui tekemään täyden päivätyön pisteiden eteen. Kiihkeässä tunnelmissa edennyt ottelu, oli loppuhetkiin asti tasainen. Katsomossa nähtiin paljon stadilaisia SoVo kannattajia ja Voima palkitsi heidät lopulta taisteluvoitolla.

Avausjaksolla SoVo hallitsi pallolista peliä ja pääsi luomaan useita hyviä maalintekotilanteita. Hifk puolusti kuitenkin hyvin mv Sampo Kaukosen johdolla. Jakson ainoasta maalista vastasi Nikola Ercegi upean yksilösuorituksen pääteeksi. Kotijoukkueella oli myös omat paikkansa, mutta Niko Rikkilä näytti torjunnoillaan olevansa liigan parhaimistoa.

Toiselle jaksolle Hifk tuli latautuneena ja pääsi paremmin peliin mukaan. Yritys palkittiin ajassa 25.53 Johannes Axerudin maalilla. Pirkkola repesi historiallisesta liigamaalista. Tämän jälkeen SoVo tiivisti pelaamistaan ja jatkoi kuudella pelaajalla voittomaalin hakemista. Kentällä alkoi näkymään entistä enemmän "vääntötilanteita"ja samalla erotuomareiden linja muuttui avausjaksosta. SoVo joutuikin virhevaikeuksiin saamalla virheitä pikatahtiin ja varoituksiakin napsahti kolme lyhyessä ajassa. Kaiken härdellin keskellä hyvän ottelun pelannut Kaukonen sähläsi pallon kanssa ja koko ottelun maalinteon kanssa tuskaillut Arber Istrefi niittasi ansaitusti voittomaalin. Kotijoukkue haki vielä viimeiset neljä minuuttia ylivoimalla tasoitusta, mutta parhaat paikat maalintekoon osuivat SoVolle. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja niukka voitto Voimalle.

Kovan väännön jälkeen kolme pistettä maistuivat. Hifk taisteli hyvin joukkueena ja kotikatsomon kannustamana oli hankala vastustaja. Meillä maalinteko oli tahmeaa tänään, jopa tyhjistä sohittiin ohi maalin. Tuomarilinjan yllättävä vaihtuminen tuotti meille tuskaa toisella jaksolla, mutta onneksi "kattilat" eivät kiehuneet yli. Niko Rikkilä ja Nikola Erceg olivat Sovon voiton takuumiehet. Puolustuspelaamisesta myös iso plussa koko joukkueelle. Taiston tauottua ääni käheänä kommentoi manageri Ihalainen.

 

Tilastot:

Nikoal Erceg 1+0 paras pelaaja

Arber Istrefi 1+0

Varoitukset:

Arber Istrefi

Guri Qerimi

Antti Korhonen