1.puolivälierä SoVo - Topv otteluraportti

17.4.2021

SoVo - Topv 5-3 (4-2)

SoVo otti herkulliseen paikkaan liigahistoriansa ensimmäisen voiton Tornion Palloveikoista. Puolivälierin avausottelussa SoVo näytti jälleen olevansa todellinen pudotuspelijoukkue ja nappasi tärkeän avausvoiton suosikkina otteluun lähteneestä Topv:stä. 

SoVo puolusti joukkueena kurinalaisesti läpi ottelun ja kesti vielä loppuun vieraiden viiden minuutin ylivoimapyörityksen. SoVon puolustusta johti maestro Valmir Seferi ja hänen pelin johtaminen oli yksi ratkaiseva tekijä voitolle. Toinen puolustuksen tukipilari löytyi SoVon maalinsuulta, kun Nevzat Mustafa näytti jälleen olevansa liigan ehdotonta maalivahtieliittiä. Nevi otti tärkeillä hetkillä "game savereitä" ja nollasi vieraiden tykittäjät Vanhan, Bergin sekä Korsunovin. SoVon taistelutahto oman maalin edessä paistoi läpi ottelun ja uhrautuvainen asenne koko joukkueelta oli ihailtavaa.

Hyökkäyspäässä tulikuuma kolmikko Gezim Voca, Arber Istrefi ja Mergim Bushi näyttivät tulivoimansa. Kolmikon hyvän puolustamisen ohessa, he takoivat viisi maalia ja sekä useita vaarallisia tilanteita. Voca oli tänään täysin pitelemätön ja hänen hirmuvetonsa tuotti kolme upeaa maalia sekä lisäksi kaksi oivallista namupassia Istrefin sekä Bushin maaleihin. Ruotsin maajoukkuevahti Jansson oli täysin voimaton "Genzon" kanuunoille ja Topv yritti monellakin eri keinolla saada häntä kuriin, mutta tuloksetta. SoVo oli tänään joukkue isolla J:llä ja "yllätti" jälleen pudotuspeleissä.

Tässä on jo lähes 10 vuotta saanut kokea näitä pudotuspelejä ja tietää jo etukäteen mitkä asiat pitää onnistua voiton saamiseksi. Maalivahtipeli on se numero yksi ja siinä Nevi antoi meille tänään mahdollisuuden voittaa ottelun. Joukkueen pitää olla yhtenäinen ja lyödä takamusta lattiaan. Tänään sitä SoVo oli ja jokainen venyi parhaimilleen. Kirsikkana kakun päälle Gezim Voca! Hän näytti esityksellään olevansa tällä hetkellä Futsal-liigan paras pelaaja. Se on minun vankkumaton mieipide. Manageri Ihalainen.

Puolivälierät jatkuvat Torniossa la 24.4 klo 16.00 ja tarvittaessa su 25.4 klo 16.00. Kahdella voitolla välieriin.

Tilastot:

Gezim Voca 3+2

Arber Istrefi 1+1

Mergim Bushi 1+1

Pyry Korhonen 0+1

Tähtipelaaja:

Nevzat Mustafa

Armanttipelaaja:

Voca

Varoitukset:

Voca 

Istrefi 

Pyry Korhonen