Akaa Futsal - SoVo Futsal 4-2

1.10.2022

Akaa Futsal - SoVo 4-2 (4-0)

Akaa areenalla Viialassa pelatttiin historian ensimmäinen futsal-liiga kamppailu. SoVo pääsi vastustajaksi hienossa puitteissa pelatussa ottelussa , vaikka päätyseinän led-taulusta lenteli palasia pariinkin otteseen pelikentälle.

Kotijoukkue Akaa hallitsi isännän ottein avauspuoliskoa ja onnistui neljästi maalinteossa. SoVon puolustuksen huolimattomuudesta pääsivät rankaisemaan: Kunnas, Jyrkiäinen, Pulkkinen ja Milojevic. SoVo ei saanut konetta kunnolla käyntiin missään vaiheessa ensimmäisellä jaksolla. Yhtenä syynä varmaankin neljän liukkaan laiturin puuttuminen rosterista.

Toisella puoliskolla Akaa haki alussa vimmatusti "viimeistä niittiä" ottelulle. SoVo kesti kuitenkin paineen Nevzat Mustafan johdolla. Pienillä kokoonpano muutoksilla Voimakin alkoi päästä juonesta kiinni ja viimeinen kymmenen minuuttia mentiin SoVon tahtipuikossa. Uran ensimmäisen liigapelin pelannut Oskari Hietanen oli pirteällä pelipäällä ja uurasti kentän molemmissa päissä. Oskun ansiosta Pyry Korhonen jatkoi komeiden maalien sarjaa. Hän paukutti yläkulmaan 4-1 kavennusmaalin. Pelaajavalmentaja Valdrin Seferi uurasti normaalia enemmän kentällä ja hän johdatti 4-2 kavennusmaalilla SoVon takaa-ajoa. Akaan loistava maalivahti Kasper Kangas piti kuitenkin loppuhetket joukkuetta pystyssä ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

Harmillisesti hävittiin tämä peli ekalla puoliskolla. Hölmöiltiin urakalla virheiden ja väärien ratkaisujen kanssa. Hyökkäyspelikin oli yllättävän tahmeata. Kentällinen jalkoja laidoilta puuttui rosterista ja valitettavasti se näkyi pelissä. Viimeisellä kympillä päästiin omalle tasolla ja heti saatiin Akaa puolustuskannalle. Valtsu ja Osku olivat tänään joukkueen näkyvimmät pelaajat. Akaa oli jokaisella osa-alueella meitä edellä ja ottivat täysin ansaitusti kolme pistettä. Manageri Ihalainen