Ennakko Futsal-liiga 2022 - 2023

23.9.2022

SoVo Futsal aloittaa yhdennentoista peräkkäisen Futsal-liiga kauden. Kymmenen kertaa SoVo on selvittänyt tiensä pudotuspeleihin, eli runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon. Kahdesti on voitettu pronssimitalit 2016 ja 2019. Kolmesti välierissä, eli neljän parhaan joukossa. SoVon kaksikko Arber Istrefi (6) ja Gezim Voca ovat voittaneet seitsemän kautta perätysten runkosarjan pistepörssin. 

Joukkueen uudet pelaajat tällä hetkellä:

Blend Doroci

Hanad Mohamed EBK

Sisu Sippo mv Lops yj U17

Lähteneet:

Mergim Bushi Topv

Joel Salonen mv AU

Eldar Mehinovic EBK

SoVo kapteenisto 2022 - 2023

Arber Istrefi 

Valmir Seferi 

Pyry-Ville Korhonen

Joukkueen virallinen tavoite:

Runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja keväällä sm-mitalit kaulassa.

Päävalmentaja Vadrin Seferin mietteitä tulevasta kaudesta:

Miten joukkueen valmistautuminen on sujunut?

Ihan hyvin on lähtenyt alkuun. Tietenkin pallokosketuksia olisi voinut olla enemmän. Pari treenipeliäkin päästiin pelaan, vaikka flunssa-aalto verotti Akaa ottelusta runkopelaajia. Pelaajat ovat todella hyvässä fyysisessä kunnossa ja harjoituksissa voidaan yhä enemmän paneutua taktisiin asioihin.

Miten uudet nuoret pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen?

Tosi hyvin ja nopeasti. Joukkueessa on entuudestaan tuttuja pelaajia, mikä helpottaa sopeutumista. SoVossa on jo vuosikausia annettu vastuuta nuorille pelaajille, heti ekalla liigakaudella. Hieno nähdä myös, miten paljon SoVo kiinnostaa pääkaupunkiseudulla, pitkästä ja pimeästä automatkasta huolimatta.

Mitä odotat joukkueelta tulevalta kaudelta?

Kyllä SoVon tasoisella joukkueella pitää aina lähteä pelaamaan mitaleista. Löydetään paras vire oikeaan aikaan kaudesta. Tasaisuutta koko kaudella ja siinä olemme menneet eteenpäin jo muutaman kauden ajan. Laajalla rintamalla esiintuloa uusilta pelaajilta. Tunnetusti aina joku SoVosta lyö itsensä läpi debyyttikaudella futsal-liigassa

Sunnuntaina sarja-avaus, vastassa AU. Minkälainen vastustaja ja aiheuttaako Ilari Mettälän paluu harmaita hiuksia?

Hankala vastustaja. Taitoa löytyy heiltäkin ja ovat hyviä erityisesti hyökkäyspään erikoistilanteissa. Tiedetään AU:n vahvuudet sekä heikkoudet. Tärkeintä on kuitenkin pysyä omassa pelisuunnitelmassa. Mettälä on varmasti hyvä vahvistus heille. Omalla hyvällä pelillä haetaan revanssia viime kauden kotitappiolle.