Ennakko SoVo - Topv

12.4.2021

Futsal-liigan 2020- 2021 pudotuspelit alkavat SoVon osalta lauantaina Somerolla, kun vieraaksi saapuu Topv. Välieriin mennään kahdella voitolla ja sarja jatkuu seuraavana viikonloppuna Torniossa.

SoVo Futsal:

- kymmenes kausi liigassa ja kahdeksan kertaa mukana pudotuspeleissä.

- kaksi pronssia 2015 - 2016 ja 2018 - 2019. Selvinnyt kolmesti välieriin viiden vuoden aikana.

Topv:

- toinen kausi liigassa ja ensimmäistä kertaa mukana pudotuspeleissä.

Manageri/valmentaja Jarkko Ihalaisen mietteitä:

Tornio on tämän otteluparin selvä suosikki. Topv on ollut meille todella hankala vastustaja jo kahden kauden ajan. Ollaan hävitty kaikki neljä keskinäistä ottelua. Meidän pitää esittää kauden parasta, jos aiomme haastaa heidät. Pelijärjestelmä antaa meille pienen edun, kun pääsemme aloittamaan Somerolla puolivälierät. Ensimmäisen pelin merkitys kasvaa ja siinä on meidän iskun paikka. Maalivahtipeli ja puolustuspelaaminen ovat ratkaisevat tekijät, kun kaksi tulivoimaista joukkuetta kohtaavat.

Topv:

Torniolla on heittää kentälle kaksi laadukasta kentällistä. He pystyvät pitämään vauhtia koko 40 minuutin ajan ja ovat parantaneet myös taktista osaamistaan. Joukkueesta löytyy majupelaajia: Korsunov ja Vanha, sekä mv Jansson Ruotsin puolelta. Brassi Newton on myös taitava ja erittäin vaarallinen maalintekijä. Topv on ollut vasta kaksi kautta liigassa, mutta silti heiltä löytyy useita pelaajia jotka ovat tottuneet voittamaan pudotuspeleissä. Pelityyliltään hyvin saman tapainen kuin SoVo. Löytyy hyvä potkuisia pelureita useitakin ja ovat hyökkäysvoimainen joukkue. Taktisella puolella ovat meitä kyllä edellä, mutta maalintekokilpailussa saattaa piiletä se meidän sauma.

SoVo:

Joukkue on muuttunut aika paljon siitä, kun viimeksi pelattiin pudotuspelejä keväällä 2019. Pronssimitalisteja on jäljellä enää: Istrefi, Voca, Bushi, Valdrin Seferi ja Rikkilä. Tälle kaudelle on ajettu sisään uusia pelaajia paljon ja kaikki mitä pudotuspeleissä saavutetaan on kokemusta tulevia kausia varten. Nyt on pitkästä aikaa tilanne, kun voi lähteä ratkaisupeleihin ilman menestyspaineita. Päästään lähes parhaimalla miehistöllä lauantain peliin, ainoastaan Antti Korhonen on valitettavasti loppu kauden sivussa loukkaantumisen johdosta. Antin menetys on kyllä iso lovi,varsinkin puolustuspelaamisessa ja hänen laukauksensa on ollut kyllä vaarallinen pelote liigassa. Gezim Voca saatiin onneksi mukaan loppukaudeksi ja pudotuspeleihin. Hän tuo meille lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähän ja antaa enemmän tilaa myös Arber Istrefille. Valmir Seferin ja mv Nevzat Mustafan vastuulle jää puolustuspelaaminen johtaminen. Vallu ja Nevi ovat olleet harjoituksissa hyviä ja lasken heidän varaan paljon. SoVo on jo useana kautena "yllättänyt kaikki" puodtuspeleissä, miksei tämäkin joukkue venyisi parhaimilleen juuri ratkaisupeleissä. Somerolla me ollaan vaikeasti voitettava joukkue ja yritetään pistää Tornio selkä seinää vasten.