Managerin kulma

17.11.2023

SoVo manageri Jarkko Ihalaisen mietteitä marraskuun härkäviikosta ja tulevasta Kemi pelistä:

Viime viikon kolmen pelin saldona oli 5 pistettä, mikä oli ihan tyydyttävä suoritus. Itse olin haarukoinut 6-9 pistettä, mutta pelillinen taso oli pistemäärää parempi ja se näytti että tekemisen taso on kohdallaan. AU hoidettiin rutiinilla ja erittäin tasapainoisella esityksellä varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Akaa pistettiin todella tiukille ja oli ehdottomasti meidän paras peli tällä kaudella. Hyviä maalipaikkoja oli tarpeeksi sen pelin voittamiseen, mutta lopulta jälleen kerran Kangas oli kuin muuri sekä ratkaisi ottelun loistavilla otteillaan. Maxeja vastaan ei päästy ihan Akaa pelin tasolle ja jäi vähän kuin "piippuun" pelin loppupuolelle asti. Lopussa kuitenkin mainio nousu tukalasta tilanteesta ja vielä jatkoilla kaksi pistettä kotiin. Valtsu Seferiltä hyvä veto nostaa kolme vasuria yv-kenttään. Positiivista huomata, että peruspelaamisellakin pystytään ottamaan pisteitä runkosarjan tämän hetken top4 joukkueilta. Joukkueen puolustuspelaaminen sekä maalivahtipeli oli mallikasta ja kun saadaan vielä henkilökohtaiset virheet karsittua pois alkaa tämä näyttämään menestyvältä joukkueelta.

Nyt on saatu harjoitella viikko sunnuntain Kemi peliä varten ja tarkoitus saada jälleen tämän kauden paras peli aikaiseksi. Kemi on eri tyylinen joukkue kuin Akaa ja Maxit, siksi pitää löytää uusia taktisia keinoja heitä vastaan. Tulossa varmasti huikea matsi, kun vastakkain on kaksi liigan ehkä pallotaitavinta joukkuetta. Yksi pelin ratkaisevia tekijöitä nähdään varmasti tunnepuolella. Kumpi joukkue pystyy pitämään pelin kasassa loppuun asti kentällä sekä vaihtopenkillä on todennäköinen voittaja.

Me ei päästä valitettavasti parhaalla nipulla haastamaan Lapin ylpeyttä, kun vakuuttavan alkukauden pelanneet nuoret koometat Vilho Ståhlström, Joona Helmi sekä Blend Doroci ovat sivussa. Harmillisten rasitusvammojen takia Joona ja Blend joutuvat olemaan sivussa vähintään koko loppuvuoden. Vilho suorittaa viimeisiä palveluksia isänmaalle. Pientä vammaa on myös muutamalla muulla pelaajalla, mutta toivotaan että heidän pystyvän vetämään täysillä sunnuntaina.

Nyt jos koskaan kannattaa tulla katsomaan futsalia paikan päälle Someron monarille, sillä varmasti on täyttä viihdettä koko rahan edestä. Vamos SoVo!!


SoVo manageri Jarkko Ihalainen