Managerin nurkka

18.12.2023

Futsal-liiga kausi 2023 - 2024 on nyt puolessa välissä. SoVo siirtyi joulutaoulle viidentenä, saatuaan 11 ottelusta 17 pistettä. 

Ihan tyydyttävä sijoitus, mutta pistemäärä oli pieni pettymys. Omissa arvioissa laskin 20 - 22p haarukkaan, mutta sijoitus olisi ollut samassa silläkin pistemääräällä. Yksi täysin ohipeli Jyväskylässä Riemua vastaan sekä lahjoitettu piste GFT Espoossa, niin 21p olisi ollut kasassa. Manageri Ihalainen.

Sovossa nähtiin uusia pelaajia peräti kuusi syyskierroksella ja paluun kotiin tehneen Mergim Bushin lisäksi.

Lähtötilanne kaudelle oli haastava, kun viime kauden kolme runkopeluria Arber Istrefi, Gezim Voca ja Pyry Korhonen puuttuivat vahvuudesta. Arben loukki sekä Genzon päätös oli tiedossa hyvissä ajoin, mutta Pyryn työkuvioiden muuttuminen kauden alussa oli paha takaisku. Saatiin kuitenkin hyvin ajettua sisään taitavat nuoret pelaajat Blend Doroci sekä Joona Helmi, mutta kumpikin joutui sivuun harmillisesti rasitusvammojen takia. Toivotaan että paluu parketeille heiltä vielä onnistuisi ensi vuoden puolella. Rosteria täydennettiin hyviä otteita treeneissä esittäneet Adonis Sfishta ja Altin Pllana. Uutena nuorina pelaajina liigadebyytin tekivät myös Lirim Myrtaj sekä Voiman omat nuoret kasvatit Sebastien Galuszka ja Markku Aaltonen. Pidän kovana suorituksena tuoda peräti kuusi liigatulokasta kentälle ja se antaa uskoa tulevaisuuten SoVo Futsalille.

Runkopelaajat hyvässä vireessä koko alkukauden ja puolustuspelin paraneminen positiivisenä muutoksena viime kauteen.

Mergim Bushi otti sen johtavan pelaajan roolin, minkä takia halusin hänet takaisin joukkueseen. Gimin vitjassa Rinor Karaca sekä Vilho Ståhlström pelaavat parasta kauttaan. Kapteenin vastuuta kantava Valmir Seferi on saanut Antti Korhosen sekä Guri Qerimin tukemana puolustuksen pelamaan taktisesti hyvin ja hyökkäyspäässäkin on löytynyt tarvittavia tehoja. Muslim Markhiyev on kasvanut taktisesti futsalpelaajana ensimmäisellä täydellä kaudella hyvin ja siihen päälle huikea pallotaituruus niin häneltä voidaan odottaa kovaa loppukautta. Maalivahtipeli on ollut laadukasta ja tasaisempaa kuin aikaisemmin Nevzat Mustafan sekä Niko Rikkilän hyvän treenaamisen ansiosta. Näiden runkopelaajien varaan voidaan laskea menestystä myös kevään ratkaisupeleissä.

Keväällä tavoitteena pelata mitalipeleissä kolmen vuoden tauon jälkeen.

Valdrin Seferi on saanut uuden pelityylin sisään joukkueseen yllättävänkin nopeasti ja tehokkaasti. Kärkijoukkueita vastaan oltiin hyvin mukana peleissä melkein loppuun asti, mutta vielä se viimeinen puristus jäi uupumaan. Uskon että se kevään mennessä sieltä vielä tulee. Uudet ja nuoret pelaajat kehittyvät peli peliltä ja toiveita on saada takaisin loukkilistoilta pelaajia. Maaliskuussa voi olla todella kova kokoonpano jalkeilla. Kevätkierroksen tavoitteena saada kasaan 23 pistettä, että päästään siihen 40p runkosarjaan. Viides sija on realistinen tavoite pitää loppuun asti ja edessä on mielenkiintoiset puolivälierät.

Sovo pitää viikon joulutauon ja palaa parketeille tapaninpäivänä. Tammikuu alkaa heti kahdella huipputärkeällä ottelulla: SoVo - TPK ja Vehu - SoVo. Näistä lähdetään hakemaan ainoastaan 3p voittoja.












Liigatulokkaat SoVo Futsal
SoVon syyskierroksen tehotrio: Mergim Bushi, Rinor Karaca ja Muslim Markhiyev