Niko Rikkilä ja Vilho Ståhlström

20.7.2023

Niko Rikkilä ja Vilho Ståhlström ovat nuoret "kokeneet" liigapelaajat ja heidän uransa jatkuu tulevallakin kaudella Someron Voimassa. Kaksikko valitsi futsalin ykköslajiksi jo juniori-ikäisenä, vaikka jalkapallokentilläkin olisi tullut menestystä. Panostuksen sekä määrätietoisen harjoittelun ansiosta parivaljakosta on tullut liigajoukkueen runkopelaajia.

Niko Rikkilä 22v on edustanut SoVo futsalia kaudesta 2015 - 2016 lähtien. Nuorten futsal-liigat kolunut maalivahti pelasi ensimmäiset miesten futsal-liigan ottelut kaudella 2018 - 2019.  Nyt hänellä on kasassa 57 liigapeliä ja 114 futsalottelua SoVossa. Niko on teknisesti taitava torjuja sekä hyvin peittävä veskari eli moderni futsalmaalivahti. Hänen loistava kehityksensä katkesi hieman hankalan korona-ajan armeijan takia. Nyt Rikkilä on kuitenkin löytämässä jälleen oman tasonsa ja tunnollisena harjoittelijana hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta kovien liigavahtien joukkoon.

Vilho Ståhlström 20v ura on lähtenyt myös alkuun nuorten futsal-liigojen kautta. Nuorten maajoukkueessakin esiintynyt Vilho siirtyi liigajoukkueen mukaan kaudella 2020 - 2021. Nyt salolaisella pallotaiturilla on 56 liigaottelua ja niissä tehtynä 12 liigamaalia. Vilho on poikkeuksellinen lahjakkuus futsalissa ja hän on erittäinen monipuolinen pelaaja. Taitojensa sekä kovan aseentensa ansiosta Vilho on noussut liigajoukkueen runkopelaajaksi. Armeijan harmaissa menee vielä alkukausi, mutta silti hänestä odotetaan ratkaisupelajaa tulevalla liigakaudella.


Olen päässyt seuramaan läheltä näiden kahden nuoren pelaajan kehitystä futsalissa. He ovat malliesimerkki kaikille nuorille futsalpelaajille, miten kovalla työllä ja periksiantamttomalla asenteella päästään liigajoukkueen runkopelaajaksi. Heillä löytyy lajiosaamista liigatasolle ja hirmuinen määrä asennetta sekä tahtoa kentällä niin harjoituksissa kuin otteluissakin. Vilho ja Niko ovat Sovon uutta sukupolvea joiden harteilla ovat jatkossa Voiman menystyminen. Manageri Ihalainen