Otteluraportti Akaa - SoVo

21.4.2024

Akaa - SoVo 8-1 (4-0)

Lunta tuli tupaan oikein urakalla Akaa Areenalla ensimmäisessä välieräottelussa. Akaa tuli odotetun vahvasti ottelun alkuun ja ratkaisi pelin käytännössä ensimmäisen kuuden minuutin aikana. Kotijoukkue vyörytti tuossa ajassa kolme maalia ja SoVo oli täysin altavastaajana. Numerot olisivat voineet olla vielä pahemmat avauskympin aikana, mutta Nevzat Mustafan torjunnat pitivät SoVoa pystyssä. Avausjakson loppu mentiin tasaisesti Akaan hallitessa ja nähtiin vielä yksi huikea maalikin. SoVosta liigaparketeille uransa aloittanut brassi Italo teki upean taidonnäytteen päätteeksi 4-0 taukonumerot.

SoVo yritti toisella jaksolla saada ryhtiä otteisiinsa, mutta Italon johdattama Akaan hyökkäyskalusto oli pitelemätön. Brassi jakeli taitavasti ensin Stankovicin 5-0 osuman ja perään vielä Rautiaisen 6-0 maalin. Ottelu oli lopullisesti taputeltu 26 minuutin jälkeen ja suurin syke katosi pelistä. SoVokin pääsi tämän ansiosta peliin mukaan ja sai maalikin aikaiseksi. Joukkueen harvoja valopilkkuja ottelussa ollut Rinor Karaca viimeisteli takuuvarmasti 6-1 kavennuksen. SoVo haki vielä lopussa ylivoimalla lisää kavennusosumia, mutta ainoastaan omassa päädyssä kolisi kun Jyrkiäinen pääsi kahdesti sivaltamaan loppunumeroiksi 8-1.

Akaa Futsal oli kaikissa osatekijöissä edellä SoVoa ja käytti hyväkseen erinomaisesti kotikenttäänsä. SoVo tuskaili oman pelinsä kanssa ja puolivälieräsarjassa nähty aggressiivinen pelitapa sekä liike oli täysin kateissa. Akaa Areenan iso kenttä näytti tuottavan suuria vaikeuksia varsinkin puolustuspelaamisessa. SoVon parhaita olivat energinen Rinor Karaca sekä maalivahdit Mustafa ja toisella jaksolla maalinsuulle tullut Niko Rikkilä. Akaan ylivoimainen tähti oli italo, joka oli viidessä maalissa näyttävästi mukana.

Tänään meillä ollut mitään palaa pelissä. Akaa pisti meidät heti alussa siltaan ja eikä saatu enää jengiä syttymään taistelemaan voitosta. Vaikea sanoa heti mistä johtui, kun kaikki pelin osa-alueet maalivahtipeliä lukuunottamatta pettivät. Nyt vaan taistelemaan Somerolle ja siitä tulee varmasti erillainen peli. Nyt meidän pitää osaa käyttää hyväkseen oma kotikenttää ja pisti mestarisuosikki ahtaalle. Manageri Ihalainen