Otteluraportti AU - SoVo

4.11.2023

AU - SoVo 4-7 (0-3)

Loimaalla käytiin lauantaina Varsinais-Suomen syksyn futsal-valtikan taistelu. Kotijoukkue AU oli päättänyt haastaa 10v alueen mainetta futsal-liigassa pitänyttä SoVoa. SoVo kuitenkin näytti jälleen kerran, miten rutinoitunut joukkue hoitaa hallitusti pisteet kotiin. Someron Voima jatkaa Turun seudun futsalin-pyhättönä tukevasti.

Avausjakso oli täysin SoVon hallintaa ja tiivisti puolustanut vierasjoukkue rankaisi armotta kotijoukkueen virheistä. Hurjassa vireessä kentällä esiintynyt Mergim Bushi viimeisteli komeasti avausjaksolla kahdesti ja yhden taituroi Rinor Karaca. Kahdella kentällä koko jakson painanut SoVo tukahdutti lähes täysin AU:n hyökkäyspelaamisen. Harvat tilanteet Nevzat Mustafa hoiti varmuudella SoVo maalilla. AU saa olla tyytyväinen, että tauolle lähdettiin ainoastaan 0-3 numeroista. SoVolla oli useita tuhannen taalan paikkoja, tehtyjen kolmen maalin lisäksi.

Toisella jaksolla saatiin roppakaupalla lisää tunnetta ja säpinää kentälle. Kotijoukkue AU oli selvästi terävämpi, kuin avausjaksolla. Maalinteon aloitti kuitenkin SoVon Bushi illan kolmannellaan ja peli näytti ratkeavan. Sitkeä AU heräsi kuitenkin vielä taistelemaan pisteistä, kun joukkueen ehdottomasti paras pelaaja Jani Luoma taituroi ensin 1-4 kavennuksen ja heti perään Riku Tamminen sivalsi 2-4 osuman. Kotijoukkue jatkoi ylivoimalla pyöritystä ja sai selvästi otteen pelistä. Sovon Muslim Markhiyev otti kuitenkin ratkaisijan roolin haltuun, ensin upea esityö jälleen energisesti pelanneen Vilho Ståhlströmin osumaan. Hetken päästä hallittu sijoitus tyhjään AU:n maaliin. Kotijoukkue taisteli sinnikkäästi loppuun asti ja Luoma täräytti illan toisen osumansa jälleen upealla henkilökohtaisella suorituksella. Jännityskin nousi vielä runsaslukuisessa kotikatsomossa, kun poukkkoilevan tuomarilinjan johdosta SoVon virhetili täyttyi nopeasti. Paljon herätti arvostelua vihellykset myös AU.:n penkillä, vaikka Mikke Louhelan kavennusmaali 10m vapaapotkusta herätti pelin vielä kerran. Hallitusti loppupelin puolustanut Sovo, ratkaisi lopulta pelin neljän maalin maestron Bushin osumall ajassa 39.02.

Hallittiin täysin ensimmäiset 30 minuuttia peliä ja oli useita tilanteita niitata peli pakettiin. Luoman henkilökohtaisilla suorituksilla ja meidän turhilla virheillä AU pääsi vielä lopussa iholle. Hoidettiin kuitenkin homma tyylillä kotiin lopussa ja päästiin mukavasti kierrättämään koko rosteria. Suunnitelman mukaisesti saatiin kahdessa pelistä voitot kotiin ja hiottua joukkuepelaamista ensi viikon kahteen kovaan kotimatsiin. Manageri Ihalainen.