Otteluraportti AU - SoVo

20.11.2021

AU - SoVo 2-7 (1-2)

SoVolla oli voitokas paluu kolmen vuoden tauon jälkeen Loimaalle. Liikuntahallissa SoVo oli aikaisemmin pelannut pudotuspelejä sekä järjestänyt Final Four turnauksen. Tällä kertaa vierasjoukkueena esiintynyt Voima, kohtasi toisen kerran historiansa aikana Alastaron Urheilijat. Au:lla oli vyöllään komea voitto 11-10 Futsal Cupista vuodelta 2018. Alastaro oli näin ollen ainoa Futsal-liigajoukkue, mitä SoVo ei ollut koskaan voittanut. Näistä lähtökohdista Loimaan derbyltä odotettiin kiihkeää kamppailua.

Avausjakson puoliväliin asti kotijoukkue oli vielä hyvin pelissä mukana, mutta jakson vanhetessa SoVon rutiini ja taitotaso alkoi erottua entistä enemmän. AU:n hidastempoiseen pelirytmiin mukaan sortunut Voima, kuitenkin sai luotua useitakin hyviä maalintekotilanteita. Kaksi maaliakin saatiin pöytäkirjoihin, duon Istrefi sekä Bushin ansiosta. Kotijoukkue voi kiittää mv Henri Saarista, että peli ei ratkennut ensimmäisellä jaksolla. Alastarokin onnistui maalinteossa,  Rei Hodan komealla vedolla. Näin aikoinaan SoVossakin pelannut Urim Hodan poika, pääsi rokottamaan isänsä vanhaa joukkuetta.

Toisen jakson alussa SoVo lisäsi tarvittavan määrän vauhtia kentällä ja ratkaisi ottelun Antti Korhosen ja Gezim Vocan komeilla kaukovedoilla. Voca alkaa löytämään tuttuja tehoja jälleen futsalin parissa ja tyylitteli puhtaan hattutempun jakson aikana. Loppuhetkillä Arber Istrefi näytti toisella osumallaan maalintekijän taitojaan. Kotiyleisö sai hieman lohtua Alastaron oman pojan Tuomas Happosen kavennusmaalin ansiosta.

Sovo hoiti ruutiniilla pisteet kotiin, vaikka peli näytti välillä hyvin virkamiesmäiseltä. Joukkueiden tasoero näkyi selvästi kentällä ja odotettu paikalliskamppailu ei tasoltaan häikäissyt. Näin SoVo sai puolitehoillakin korjattua tilastoihin voiton AU:sta. Kotijoukkueen parhaat tilanteet tulivat lopussa yv-pelaamisella, sekä Jani Luomalle jolla oli muutama todellinen huippupaikka.