Otteluraportti Kady - SoVo

15.10.2023

Kady - SoVo ja 4-2, 2-2 (1-0)

Jyväskylässä nähtiin tasainen kamppailu, jossa lopulta kotijoukkue nappasi voiton itselleen jatko-ottelun kautta. SoVolle sattui pari pahaa virhettä ottelussa ja ne lopulta ratkaisivat voiton Kadylle. 

SoVon peli oli alkuminuuteilla tahmeaa ja Kady onnistuikin rankaisemaan avausminuutilla jakson ainoan maalin. Brassipelaaja Newton Jr laukaus kimposi SoVon oman pelaajan kautta verkon perille. Hyvän ottelun pelannut Nevzat Mustafa ei voinut osumalle mitään, mutta piti loppujakson varmasti maalinsa puhtaana. Tasaisella avauspuoliskolla ei hirveästi herkuteltu hyvillä maalintekotilanteilla. Kadyn taktiikkana oli selvästi ottaa vauhti pois pelistä ja siinä he onnistuivat erinomaisesti.

Toisella jaksolla otteluun saatiin vihdoin vauhtia lisää ja katsomollekin rahanarvoista viihdettä. Selvästi terävämmin aloittanut SoVo pääsi maalienkin makuun, kun Someron oma kasvatti Joona Helmi 20v teki uran ensimmäisen liigamaalinsa kolmannessa liigaottelussa. Taitavan esityön maaliin pohjusti Muslim Markhiyev. SoVon pirteät esitykset kentällä saivat jatkoa, kun Rinor Karacan loistava pitkäavaus vapautti Mergim Bushin maalintekoon. Gimin kauden avausmaali oli ehdotonta top 5 kamaa, komeiden harhautusten maustamana. Kady tuli kuitenkin vielä tasoihin, kun vapaapotkun jälkitilanteesta parin onnekkaan pompun jälkeen Eric Sylla sai viimeistellä lähietäisyydeltä tasoituksen. Ottelun viimeisellä kympillä nähtiin vielä hyviä tilanteita kummassakin päädyssä, mutta erinomaiset maalivahdit piti maalit puhtaana. 

Jatko-ottelun ratkaisu nähtiin harmillisesti SoVon kannalta, kun palautus maalivahdille aiheutti loistopaikasta vapaapotkun kotijoukkueelle. Newton pääsi sivaltamaan muuripelaajan "längistä" 3-2 voittomaalin. Samainen brassitaituri täydensi hattutemppunsa tyhjään SoVo maaliin, kun vieraat hakivat tasoitusta ylivoimalla.

Nyt olisi ollut kerrankin täydet saumat kaataa Kady aina vaikealla monnarilla. Pari virhettä maksoi meille täydet pisteet ja tuuritkin näyttivät olevan punaisten puolella. Puolustus sekä joukkuepelaaminen oli tänään mallikasta, mutta pelinavaamisessa vielä löytyy parannettavaa. Kadylle täydet tunnustukset, he saivat hyvin meiltä vauhdin pois ja pelasivat järkevästi ohuella rosterilla. Mukiinmenevä esitys koko joukkueelta ja hieman pyöremmät tolpat Jyväskylässä niin managerikin hehkuttelisi enemmän. Riemu tulee heti vastaan sunnuntaina ja siinä pelissä pitää pysyä järkevänä. Manageri Ihalainen.

Tilastot:

Joona Helmi 1+0

Mergim Bushi 1+0

Rinor Karaca 0+1

Muslim Markhiyev 0+1

Paras pelaaja:

Nevzat Mustafa


Joona Helmi uran avausmaali Futsal-liigassa