Otteluraportti SoVo - Akaa

22.4.2024

SoVo - Akaa 3-7 (2-2)

Someron monarilla nähtiin aivain toisenlainen välieräottelu, kuin Viialassa lauantaina. SoVo lähti omassa kotiluolassaan kovalla sykkeellä peliin ja piti pitkään Akaan tähtisirkemää ahtaalla. Lopulta vieraiden kantti kesti paremmin kiihkeässä ottelussa ja ottivat loppuhetkien maaleilla toisen voiton välieräsarjassa. Akaan tasoinen huippujoukkue ei olisi tarvinnut edes apuja toisella rajalla toimineelta keltapaidalta, mutta SoVon kattilan hän sai kiehumaan yli jälleen kerran.

Erittäin tasokkaan ja kiihkeän avausjakson maalitilin aukaisi SoVon Mergim Bushi. Gimi oli muutenkin koko SoVon taisteluilmeen esikuva, kun hänen useat puolustuspään pelastukset pitivät Sovon pelissä mukana. Akaan tasoitusta jouduttiin odottamaan aina 15.46 asti, kun Milojevic pääsi tykittämään monen osuman kautta pallon maalin kattoon. SoVon pudotuspelien kovin tykki Rinor Karaca näytti jälleen osamistaan ja vapautti upealla esityöllä Adonis Sfishtan 2-1 johtomaaliin. Jaksoa oli enää 23 sekunttia jäljellä, sekä molemmilla joukkueilla virheet täynnä. Karaca jälleen pääsemässä läpi Akaa puolustuksen, mutta kaadettunakin saatu laukaus painui hieman ohi. Tilanteen lopullinen tulkinta sivurajalta "isä aurinkoiselta" oli täysin luokaton, ainakin SoVon vaihtopenkin näkökulmasta. Varoitus rikotulle Karacalle ja pallo kympille mistä Italo pisti 2-2 numerot ajassa 19.47. Jälkitilanteen provosointien ja jakson jo päätyttyä sama herra käytti ainoa keinoansa eli varoitusten jakelemista. Kortit tulivat seuraamuksista mutta ei niistä syistä mistä ne johtuivat.

Tauolla tulipalojen sammuttua Akaa käytti hyväkseen saamiaan apuja laidalta ja paineli ensi kertaa johtoon Tero Intalan maalilla. Huippuottelun SoVon maalilla pelannut Nevzat Mustafa harmitteli itsekin tätä maalia pelin jälkeen. SoVo tuli vielä kuitenkin uudestaan peliin mukaan, kun jälleen Rinor Karaca upeasti läpiajon päätteeksi pallo yläkulmaan ja taululle 3-3 numerot. Tätä maalia ei voinut enää millään syyllä hylätä. Milojevicin toinen osuma oli jälleen taidon ja onnen yhdistelmällä vieden vieraat uudestaan johtoon. Tästä Akaa ei enää taipunut vaan hoiti SoVon loppupelin yritykset rankaisemalla kolmella maalilla viimeisen puolentoista minuutin aikana. Loppunumerot 3-7 ja Akaa näytti vahvuutensa tiukassa paikassa.

Sovolla oli todellinen iskun paikka tasoittaa välieräsarja, mutta lopulta muutama virhe kostautui maalien merkeissä. Henkinenkin kantti oli liikaa koetuksella ja taisi painaa vielä mielessä viime kevään "korttirumba" samalta valioerotuomarilta. Nyt pitää vaan nollata tilanne ja jatkaa hurjaa taistelua loppuun asti. Nyt mitataan joukkueen todellinen kantti, että pystytään tulemaan vielä kovalle omalle tasolle.

Olen ylpeä joukkueesta, koska tason nosto ekasta pelistä oli aivan huikea. Nyt mentiin kovalla SoVo hengellä sekä annettiin kaikkemme kentällä. Akaa oli kuitenkin vahva ja nappasi lopulta ansaitusti voiton. Apuja se ei olisi tarvinnut yhtään, mutta kun niitäkin tuli pelin aikana niin meidät löytiin monarin parkettiin. Tullaan taistelemaan loppuun asti ja toivon hartaasti että pelit saadaan ratkoa kentällä kahden hyvän joukkueen välillä tasapuolisesti. Eiköhän meitä olla jo laputettu tarpeeksi kahden kevään pudotuspelisarjoissa. Manageri Ihalainen.