Otteluraportti SoVo - GFT

11.2.2024

SoVo - GFT 6-5 (3-0)

Kahden vanhan tutun joukkueen kohtaamiset ovat aina olleet kiihkeitä ja tapahtumarikkaita. Etelä-Suomen derby nro 22 Futsal-liigassa näytti ensin menevän täysin kokeneemman SoVon merkeissä, mutta nuori sekä yritteliäs GFT tuli vielä lopussa aivan iholle. Runsaslukuinen yleisö sai viihdettä loppuun asti ja Someron Voiman P11 joukkueen upea kannustus takasi lopulta voiton Sovolle.

SoVo oli täynnä virtaa ottelun avauskympillä ja painoi peliä herkeämättä vieraiden päätyyn. Lukuisista maalipaikoista onnistuivat viimestelemään liigan kovin maalipyssy Mergim Bushi ja kovan vasurin tykittänyt Valmir Seferi. Pelin edetessä vieraatkin pääsivät pelin mukaan ja Niko Rikkilä sai kopata SoVo maalilla muutaman "pahan paikan". Kotijoukkue kairasi itsensä kolme maalin karkumatkalle puoliajalle, kun sähäkkä Rinor Karaca onnistui myös maalinteossa.

Toisella jaksolla GFT pääsi yhä paremmin peliin mukaan, kun SoVon pelistä puuttui avausjakson rytinä. Kokenut SoVo kaarti piti pelin kuitenkin näpeissään ja Bushin kauden 23 maali 4-0 näytti ratkaisevan ottelun. Ajassa 30.14 Vilho Ståhlströmin yritteliäs päivä vihdoin palkittiin maalilla, kun nuori salolaistaituri viimeisteli tyhjään GFT maaliin 5-0 numerot. Maaliin sai syöttöpisteen Lirim Myrtaj, mikä oli hänen ensimmäinen tehomerkintä futsal-liigassa. Yritteliäs GFT ei kuitenkaan lannistunut vaan kavensi taitavan Oskari Malmivaaran osumalla. Vieraiden ylivoima tuotti myös tulosta, kun Timo Peltola taituroi pienestä kulmasta pelin 5-2. SoVokin heräsi jälleen uudestaan ja Muslim Markhiyevin komean esityön johdosta oli Ståhlströmin helppo ohjata sisään takatolpalta. SoVo pyöritti jo hyvissä ajoin toista jaksoa vaihtorulettia ja nuorille pelaajille tärkeitä kokemuksia liigaparketeilta. Kun rutinoitunut SoVo kaarti oletti jo pelin olevan ohi, niin nälkäinen GFT näytti mitä futsal on parhaimillaan. Kolme maalia viimeisellä minuutilla, Leevi Virtasen sekä Niklas Koivun uran ensimmäisellä liigamaalilla. Jännitys vielä kattoon, kun Erno Paappanen viimeisteli 6-5 ajassa 39.51. SoVon maalin lopussa vaihdettu Luukas Kuisma joutui heti kovaan liigadebyyttiin, mutta selvisi siitä kunnialla. SoVolle lopulta hieno kotivoitto P11 joukkueen rumpujen ryminässä.

SoVon parhaana palkittu mv Niko Rikkilä pelasi kauden neljännen liigaottelunsa avauksessa sekä neljä ottelua ollut SoVo 2 mukana. Nikolta näistä kasassa 8 voittoa ja yksi tehty maali. Lirim Myrtaj 14 liigaottelu ja ensimmäinen tehopiste Futsal-liigassa. Nuori Luukas Kuisma maalilla Futsal-liiga debyytti ja hän oli jo kolmas SoVon 2006 -2007 syntynyt pelaaja liigaparketeilla. SoVossa on tällä kaudella nähty jo peräti 7 liigadebyyttiä!!

Ikävä sanoa, kyllähän meidän pelimme noihin vaihtoihin sekosi. Syy ei ollut niinkään penkiltä kentälle nostetuissa pelaajissa, vaan kokeneempien pelaajien olisi pitänyt heidän rinnallaan hoitaa loppuhetkien tilanteet huomattavasti paremmin. Valmentaja Valdrin Seferi.