Otteluraportti SoVo - Mad Max

11.11.2023

SoVo - Mad Max 4-3, vm4-2, 3-3 (1-2)

Lauantaina monarilla ei nähty niin laadukasta futsal-liigan ottelua kuin torstaina sarjakärki Akaan vierailessa. Jännitystä sekä draamaa saatiin kuitenkin aikaiseksi roppakaupalla runsaslukuiselle yleisölle. SoVon ja Maxien kamppailut ovat aina tarjonneet paljon tunnettä sekä sähköä parketilla. Tänään suurin lataus saatiin kenttäpelaajien toimesta pysymään itse pelaamisessa ja yhtään pelaajien varoitusta tai ylilyöntejä ei nähty. Jotain perinteistä sentään, kun ex-maalivahti kaverukset Ihalainen (tuplana) ja Saari puuttuivat vaihtopenkiltä varoitusten arvoisesti horjuvaan tuomarityöskentelyyn. 

SoVo sai lentävän lähdön kamppailuun, kun 30 sekunnin pelin jälkeen Antti Korhosen laukaus kimposi Maxi-pelaajan kautta maaliin. Tasainen sekä tarkanpelin avausjakso sai loppupuolella uutta puhtia vieraiden kahdesta salamamaalista. Muuten hyvin puolustanut SoVo sortui kahdesti pallonmenetykseen, joista Jussi Nummela sekä Eeli Niemelä iskivät vieraat 24 sekunnissa 1-2 johdossa kopeille.

Toinen jakso eteni hyvin samanlaisissa merkeissä ja SoVo puski kerta toisensa jälkeen Maxien puolustusnelikkoon. Vieraiden maalilla Jan Holm otti tärkeitä koppeja ja tuuritkin olivat myötä. Ottelu lähti kunnolla liekkeihin vasta viimeisen viiden minuutin aikana, kun ensin Mad Max iski vastahyökkäyksestä Matti Jussilan toimesta 1-3 tulostaululle. Maalia edelsi hyvin kyseenalainen rike, ainakin SoVon vaihtopenkki näki tilanteen aivan erinlailla kuin kaksi keltapaitaa kentänlaidalla. Syntyneen hälyn taannuttua kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta paljon arvostelua saaneella ylivoimapelaamisella. SoVon sankariksi nousi lopulta Adonis Sfishta kahdella ylivoimamaalilla. Adon neljäs peli futsal-liigassa ja hiljalleen lisäntyneen peliajan kunniaksi kaksi tärkeätä maalia. SoVon 2-3 kavennusmaali sen sijaan herätti tunteita Max vaihtopenkillä ja näkemys poikkesi vahvasti keltapaitojen tulkinnasta.

Jatkoaika oli Maxien taktisesti hyvin vetämänä ylivoimalla ja Voima joutui puolustumaan lähes koko viiden minuutin ajan. Muutaman todella vaarallisen paikan vieraat saivatkin luotua, mutta SoVo puolustus kesti Nevzat Mustafan johdolla loppuun asti. Lopulta voittajaa haettiin 10m rangaistuspotkukilpailusta, jonka SoVo hoiti tyylillä kotiin. Maaliin vaihdettu Niko Rikkilä pysäytti kaksi ensimmäistä Max laukojaa. Sovon pommittajat Sfhista, Muslim Markhiyev, Korhonen sekä Valmir Seferi pistivät tyylillä pallon häkkiin ja maistuvat 2 pistettä Somerolle.

Tänään ei päästy Akaa pelin tasolle, mutta onneksi ei Maxitkään mitään ihmeitä esittänyt. Tarkkaa pelaamista, tuhrittuja maalipaikkoja molemmissa päädyissä ja useita erikoisia tuomariratkaisuja monarilla tänään. Itseltäni ylireagoimista, mutta onneksi jätkät näyttivät miten pelit hoidetaan kotiin kentällä. Adon nostaminen ylivoimaan oli hyvä veto valmennukselta sekä Nikon laittaminen häkkiin ja kympin suoritus kummaltakin sankarilta. Ollaan menty eteenpäin puolustamisessa, siitä palkintona ei yhtään erikoistilannemaalia tänään omiin. Nyt vihdoin oma yv-pelaaminenkin onnistui ja vieläpä tuplana. Loistava taisteluvoitto koko joukkueelta ja Valdrin Seferille sekä Arber Istrefille täysi kymppi valmennuksesta. Manageri Ihalainen.


Tilastot:

Adonis Sfishta 2+0

Valmir Seferi 0+1

Vilho Ståhlström 0+1

Paras pelaaja:

Sfishta

Varoitukset:

Jarkko Ihalainen 2 

Ottelun parhaat: Jan Holm Mad Max ja Adonis Sfishta SoVo. Otteluisäntä Heikki Lehtinen Cafe Rose Somero.