Otteluraportti SoVo - TPK

11.1.2024

SoVo - TPK 5-2 (2-1)

SoVo näytti jälleen, että Varsinais-Suomen futsal-valtikka pysyy vahvasti Somerolla. Tahmeahkon avausjakson jälkeen SoVo piti toisella puoliskolla pelin halinnassaan ja otti lopulta rutiininomaisen kotivoiton.

Avausjaksolla vielä näkyi SoVon viiden viikon pelitauko sekä sairasteluiden takia rikkonainen harjoittelujakso. Turun futsal-ylpeys Pallokerho tuli sähäkkäästi peliin alkuun ja paremmalla pelituntumalla oli hyvin pelin päällä. Vieraat siirtyivätkin 0-1 johtoon viiden minuutin pelin jälkeen, kun Valtteri Kaarna kiitti kotijoukkueen pallonmenetyksestä. SoVo pääsi hiljalleen paremmin ottelun mukaan ja Muslim Markhiyevin upeasta esityöstä Mergim Bushi viimeisteli vuorenvarmasti. Jakson loppupuolella Antti Korhonen esitteli futsal-liigan ehkä kovinta vasuria ja pallo lähes puolesta kentästä yläpeltiin. Pukukoppeihin SoVon 2-1 taukojohdossa.

Toisella jaksolla SoVo hallitsi kenttätapahtumia alusta lähtien ja usean hyvän tilanteen jälkeen iski jälleen illan tehoduo. Maestro Bushi tarjoili ja pallotaituri Markhiyev viimeisteli 3-1 taululle. TPK reagoi pelinsuunnan muuttumiseen ja otti kolmannen maalin jälkeen aikaisessa vaiheessa ylivoiman käyttöön. Verkko heilui kuitenkin vieraspäädyssä, kun SoVo kapteeni Valmir Seferi sijoitti varmuudella omasta päästä tyhjiin 4-1 johtolukemat. Vallun esimerkellisesti johtama puolustus piti pitkään kurissa TPK:n kavennusyritykset, mutta vihdoin vieraatkin onnistuivat ylivoimalla Sami Niittysalon osumalla kaventamaan 4-2. Ottelun lopullinen niitti nähtiin, kun maalitykki Bushi viimeisteli ansaitut loppulukemat 5-2 Voimalle.

Oli hieman haastavat lähtökohdat peliin, mutta lopulta kun jengi sai koneen käyntiin niin otettiin rutiinilla kolme pistettä kotiin. Runkopelaajat ottivat sen roolin mitä heiltä odotetaankin ja varsinkin Markhiyev oli loistava tänään. Gimi näytti kiistatta olevansa liigan kovimpia maalitykkejä ja Antti Korhonen on arvokas kahden suunnan pelaaja joukkueelle. Vallu ja Guri hoitivat hyvin pystypainit alakerrassa ja Vilho sekä Ado toivat tarvittavat energiat kentälle. Joukkueena ollaan menty tällä kaudella paljon eteenpäin ja näin pystytään peruspelilläkin hoitamaan pisteitä kotiin. Tasaisuutta tullut otteisiin, mutta tästä on vielä paljon varaa parantaa peliämme . Manageri Ihalainen