Otteluraportti SoVo - Vehu

9.12.2023

SoVo - Vehu 5-2 (3-1)

Someron Voiman ja Vehmaisten Urheilijoiden historian ensimmäinen kohtaaminen oli viihdyttävä ja siistiotteinen futsal-liiga kamppailu. SoVo otti lopulta ansaitun voiton, vaikka ei ihan parastaan kentällä tänään esittänytkään. Ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää Voimalle, kun mv Niko Rikkilä pelasi kauden ensimmäisen täyden ottelun ja oli mies paikallaan maalinsuulla. Nuoret somerolaiset Sebastien Galuzska ja Markku Aaltonen tekivät onnistuneen debyytin futsal-liigassa. Aaltonen oli jopa lähellä tehdä maalin heti ensi kosketuksella.

Pelillisesti tasainen avausjakso kääntyi lopulta Sovolle, vaikka yritteliäs Vehu karkasi 0-1 johtoon parhaana palkitun Pyry Haanpään komealla laukauksella. Voima pystyi luomaan useita maalitilanteita jakson aikana ja lopulta Rinor Karacan kahden ottelun ajan kestänyt yritys tuotti tulosta 1-1 tasoitusmaalissa. Ansaitusti tänään parhaana palkittu Karaca näytti taitojaan myös 2-1 maalissa, kun vapautti SoVon tämän kauden maalitykin Mergim Bushin avopaikkaan. Reilun 30 sekunnin jälkeen Antti Korhonen väläytti liigan kuuluisinta vasuriaan ja taululle 3-1 numerot. Lopulta neljän Sovon tolppalaukauksen ansiosta jäi vielä pelattavaa toiselle jaksolle.

Vehu näytti taistelutahtoaan ja oli toisen jakson alussa hyvin pelin päällä. Hieman paremmalla viimeistelyllä olisivat pistäneet kotijoukkueen varmasti tiukalle. SoVo sai kuitenkin tahmean alun jälkeen pelin jälleen rullamaan ja lopulta tähtikaksikko Karaca sekä Bushi ratkaisivat ottelun kahdella maalilla 50 sekunnin välein. Vehu saa kiittää paljosta mv Miska Jurvaa, että SoVo ei takonut lisää osumia toisella jaksolla. Vehun Joonas Rantalan kavennusmaali 5-2 oli illan erikoisin ja pisti peliin pientä jännitettä loppuminuuteiksi. SoVo vahti Niko Rikkilä johti kuitenkin puolustusta varmuudella ja loistavien avausten saldona syöttöpiste Karacan avausmaaliin. Harmittavasti loistavista paikoista huolimatta Altin Pllanan, Lirim Myrtajin sekä Markku Aaltosen uran avausmaalit jäivät odottamaan vuoden 2024 otteluita.

Hoidettiin lopulta varmuudella pisteet kotiin, vaikka edelleen tarvitaan hirveä määrä maalintekotilanteita jokaista osumaa varten. Tuhritaan liikaa ylivoimahyökkäyksiä, mikä ei ole todellakaan SoVomaista. Runkopelaajien rutiini sekä taitotaso on kuitenkin sillä tasolla että hoidetaan näitä matseja kotiin. Vehulta positiivinen esitys ja hyvin taisteleva sekä järkeävästi pelaava joukkue. Minkä ansiosta tänään ei nähty missään vaiheessa mitään tyhmiä ylilyöntejä kentällä. Päästiin peluttamaan hyvin koko rosteria ja useat pelaajat saivat tärkeitä peliminuutteja liigassa. Hienosti nuoret Someron omat pojatkin onnistuivat kentällä. Minusta on hieno juttu, että Sovossa sai peräti kuusi pelaaja liigadebyytin syyskierroksen aikana. Kuukauden pelitauko vedetään lujaa kevättä varten, kuitenkin pienen ansaitun loman kera. Vuonna 2024 nähdään parketeilla entistä vahvempi Someron Voima. Manageri Ihalainen.