Otteluraportti SoVo - Vieska Futsal

1.10.2023

SoVo - Vieska Futsal 3-8 (2-3)

SoVo otti unelmastartin kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Reilussa kolmessa minuutissa taululla komeilivat 2-0 numerot. Ensin Muslim Markhiyev taituroi komean osuman Mergim Bushin esityöstä ja heti perään "Musu" vapautti Rinor Karacan maalin edustalta joka sijoitti pallon varmasti verkon perille. SoVon pelin kulki mainioisti lähes jakson loppupuolelle asti, vaikka vieraat kavensivatkin tehopelaaja Aleksi Kylmän (3+3) toimesta 7 minuutin kohdalla. Avausjakson viimeiset minuutit enteilivät jo kotijoukkueen vaikeuksista avauspelaamisesta. Näistä tehokas Vieska rankaisi armotta ja Henry Gutierrezin sekä Olli Pöyliön maaleilla karkasivat 2-3 taukojohtoon.

Toisen jakson alussa kapteeni Valmir Seferi herätti tasoituksellaan vielä kotiyleisön, mutta pallollisen pelaamisen vaikeudet alkoivat näkyä SoVon pelaamisessa. Vieska Futsal iski armotta kotijoukkueen haparointiin ja tykitti armotta peräti neljä maalia reilun viiden minuutin aikana. SoVon oma hyökkäyspelaaminen jäi vaatimattomaksi ja lopulta Vieska vahti Tomic pääsi huomattavasti helpommalla kuin avauspuoliskolla. Kotijoukkue pyöritti loppuminuutit vielä ylivoimalla ja saikin luotua muutaman huippupaikan, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan hattutempun tyhjiin viimeistellyt Kylmälä. Ansaittu voitto vieraille tasapainoisen esityksen jälkeen.

Ensimmäinen vartti oltiin hienosti pelin päällä, mutta sen jälkeen pallollinen pelaaminen romahti täysin. Ei saatu omasta päästä avattua peliä yhtään ja on vaikea voittaa matseja kun peliväline on 70% ajasta omalla kenttäpuoliskolla. Osa oli varmasti Vieskan hyvyyttä prässipelaamisessa, mutta väillä tuntui että kukaan ei tiennyt meidän porukasta mihin pitäisi liikkua. Turhautuminen vielä kertasi virheiden määrää. Positiivista sentään oli hyvin pyöritetty yv-pelaaminen, vaikka maalia ei saatu aikaiseksi. Meille tuli nyt tauko hyvään aikaan, kun saatiin oma myöhäinen "preseason" jakso pelattua. Varmastikin saada tuo avauspelaaminen kohdalleen tauon aikana ja kun muuten joukkueen esitys on ollut positiivinen niin hyvillä mielillä otetaan uusi startti lokakuussa Jyväskylässä. Manageri Ihalainen.