Otteluraportti Vehu - SoVo

13.1.2024

Vehu - SoVo 2-5 (1-3)

SoVon vierailu Kauppi Centerissä monien vuosien jälkeen muodostui tahmean peliesityksen takia melko hankalaksi. Torstaina pelattu arki-ilta ottelu painoi selvästi jaloissa ja iso kenttäkin tuotti vaikeuksia pelinavaamisessa. Onneksi maalintekovoimaa löytyi Mergim Bushin hattutempun siivittämänä ja saatiin pidettyä yritteliäs kotijoukkue kahdessa maalissa. Suuri kunnia kuuluu tästä huikean ottelun vääntänyt Guri Qerimi pohjapelaajana sekä 100% voittoprosentilla koko kauden pelannut veräjänvartija Niko Rikkilä. Huikeassa maalivireessä olevan Bushin lisäksi Antti Korhonen oli jälleen kiven kova kahdensuunnan pelaaja ja kantoi joukkuetta vaikeilla hetkillä.

Vehu näytti kuuluvansa liigatasolle ja piti varsinkin toisella jaksolla SoVoa ajoittain todella purjeessa. Kotijoukkue kävi avausjaksolla 1-0 johdossakin Markus Seppälän toimesta, kun aktiivinen karvauspeli tuotti pallonriiston jälkeen avausmaalin. Vehu oli selvästi energisempi joukkue avausjaksolla, mutta SoVon taitavat hyökkäyskuviot tuottivat lopulta kolme maalia jakson aikana. Vilho Ståhlström sekä Antti Korhonen puhkoivat koko Vehu puolustuksen tasoitusmaalissa ja Adonis Sfishtan vasemman jalan tyylinäyte oli 1-2 johto-osuma. Nätin esityön maaliin antanut Bushi väläytti maalintekotaikuttaan vieden pukukoppimaalilla ajassa 19.42 Voiman 1-3 numeroissa tauolle.

Toisella jaksolla Vehu oli pelin päällä vahvasti ja piti pitkiä jaksoja SoVoa pinteessä. SoVon ainoaksi keinoksi jäivät tutut nopeat vastahyökkäykset. Yksi tälläinen tuotti peräti 2-0 vastaan tilanteen, mutta se tuhrittiin ruhtinaalisesti. Vehu rankaisi takaisin yv-hyökkäyksellä ja Eino-Veikko Ek herätti pelin henkiin 2-3 kavennusmaalilla. SoVo oli ajoittain aivan kuin iso vaihde silmässä ylämäessä, mutta onneksi Bushin maaginen ohjaus maalinedustalla vie Voiman jälleen kahden maalin karkumatkalle. Vehu haki rajusti tasoitusta viimeiset 10 minuuttia, mutta Rikkilän hyvät otteet maalilla pitivät SoVo maalin koskemattomana loppuun asti. Qerimin oivallinen pohjapelaaminen oli toinen merkittävä tekijä lopun puolustustaistelussa. Neljä sekunttia ennen loppua Bushi kruunasi hienon pelinsä hattutempulla, kun sijoitti loppunumerot 2-5 tyhjiin. Arvokkaan riiston maalin teki Antti Korhonen.

Tiukille otti tänään kolme pistettä. Ei saatu mopoa kunnolla käymään koko pelin aikana, mutta onneksi henkilökohtaisella taitotasolla hoidettiin pisteet kotiin. Guri sekä Niko ottivat hienosti tärkeät roolit, kun muilla rukopelaajilla alkoi hieman hyytyä pelin edetessä lukuunottamatta supermies Antti Korhosta. Meidän pitää pystyä jatkossa pitämään paremmin tasoamme yllä, vaikka olisi tiuha pelitahti ja täysmittainen pelikenttä. Se tietää treeneissä kova rääkkiä lisää. Vehu oli positiivinen yllätys ja heillä on varmasti täydet saumat päästä heti avauskaudella futsal-liigassa pudotuspeleihin. Manageri Ihalainen.