Pudotuspelit

21.3.2023

SoVo aloittaa liigahistoriansa kahdeksannet pudotuspelit tulevana lauantaina Somerolla. Ensi kertaa SoFo nimellä pelannut ryhmä pelasi pudotuspelejä kaudella 2013 - 2014. Koronan takia yhtenä vuotena pudotuspelejä ei pelattu lainkaan. SoVo on selvittänyt tiensä välieriin kolmesti ja saavuttanut kaksi pronssimitalia. Viimeisin mitali kaudelta 2018 - 2019. Huonoin sijoitus runkosarjassa millä joukkue on selvinnyt pudotuspeleihin oli kaudella 2013 - 2014, silloin SoFo oli kahdeksas 26 pisteellä. Tämän kauden sijoitus runkosarjassa oli seitsemäs 29 pisteellä, mikä on historian toiseksi heikoin.

Vastaan puolivälierissä asettuu neliinkertainen Suomen mestari Kampuksen Dynamo Jyväskylästä. Kiven kova Kady on suuri ennakkosuosikki kahdesta voitosta ratkeavassa sarjassa. Joukkueessa vilisee maajoukkuepelaajia sekä kolme brassitaituria. Somerolaisillekin tuttu Italo heistä tehokkain runkosarjassa tehoin 32+8. Kadyssa on ollut paljon liikehdintää kauden aikana. Pelaajia on siirtynyt ulkomaille sekä mestarivalmentaja Vujovic lähti kesken kauden Latvian maajoukkueeseen. Tilalle tullut brassivalmentajakin on jo vaihtunut kokeneeseen sotaratsu Mikko Kytölään. Tästä huolimatta Kadyssa riittää laatua joka pelipaikalle ja voittamaan tottuneita ammattilaisia joukkue täynnä. 

Meillä on ollut vaikea runkosarja tällä kaudella, minkä seurauksena ainoastaan 29 pistettä saatiin kasaan. Joukkueesta ei ole koko kauden aikana saatu läheskään koko potentiaalia irti. Pelien sisälläkin on tapahtunut isoja heilahduksia ja niistä tuorein esimerkki viime pelistä: 4 maalia 4 minuutissa omiin!  Puolustuspelaaminen täytyykin saada onnistumaan täydellisesti, jotta voidaan edes haaveilla voitoista Kadya vastaan. Maalivahtipelikin on suuressa roolissa ja sen on parannuttava viime peleistä. Kadya vastaan ei voi antaa 5-6 maalia omiin, muuten noutaja tulee varmasti. Viikko kasattu palasia paikalleen ja nyt on jokaisen SoVo pelaajan annettava 100% itsestään kentälle. Toivotaan että nähdään parasta Sovoa puolivälierissä ja katsotaan mihin se sitten riittää. Manageri Ihalainen.

Puolivälierien ohjelma:

SoVo - Kady la 25.3 klo 15.00 monitoimitalo Somero

Kady - SoVo la 1.4 klo 20.30 monitoimitalo Jyväskylä

Kady - SoVo su 2.4 klo 16.00 monitoimitalo Jyväskylä (tarvittaessa).

Kahdella voitoila välieriin.


SoVon vahva kolmikko!