SoVo - AU 8-5 (1-4)

25.9.2022

Futsal-liiga kausi 2022 - 2023 lähti vauhdikkaasti liikkeelle Sovon ja Alastaron välillä. Runsaslukuinen monarin yleisö sai nauttia hienoista henkilökohtaisista suorituksista ja useista komeista maaleista. AU tarjosi SoVolle sen omaa myrkkyä avausjaksolla, kun Ilari Mettälä (2) , Jani Luoma ja Riku Tamminen taiteilivat neljä taidokasta maalia. Vieraiden maalissa nuori forssalainen maalivahti Viljami Järvinen oli "jäätävän" hyvä. Ainoastaan liigadebytantti Hanad Mohamed kotijoukkueesta sai pallon verkon perille. Paikkoja SoVo hukkasi liukuhihnalta ja Alastaro ansaitusti kolmen maalin johdossa tauolle.

SoVon valmennus kapteeni Arber Istrefin johdolla, herätti joukkueen aivan eri esitykseen toisella jaksolla. Arbe aloitti itse takaa-ajon 2-4 kavennusmaalilla, mutta toinen taituri Mettälä rankaisi vielä kerran kotijoukkuetta. Alastaro oli jälleen kolmen maalin karumatkalla 16 minuuttia ennen loppua. SoVo näytti kuitenkin, vuosikaudet tutuksi tulleen hurjan nousun monarilla. Reilut 7 minuuttia ja kuusi upeata maalia. Korhosen veljekset Antti sekä Pyry näyttivät osumillaan mallia toiselle liigadebytantille Blend Dorocille. Blendi näytti taitonsa päästyään kentälle ja viimeisteli komeasti kaksi maalia. Istrefin huikea yksilösuoritus taattua top10 tavaraa ja esityö vielä Rinor Karaqan 8-5 loppunumeroihin. SoVo hallitsi loppuhetket varmuudella ja Nevzat Mustafakin lämpeni toisella jaksolla. Nevin maalikin oli lähellä pari kertaa.

SoVon kokeneet pelaajat ottivat joukkueen "reppu selkään" toisella jaksolla ja kaatoivat sitkeän Alastaron. Voiman nuorisokaartin debyytit olivat ehkä Futsal-liiga historian kovimmat Blend 2+0 sekä Hanad 1+1. Nuori somerolainen Jasper Joosela säesti nuorten kovaa panosta. Vieraiden Mettälä oli kovalla pelipäällä, mutta vähän alkoi jalka painaa lopussa. Viljami Järvinen maalissa ja taitava Jani Luoma pitivät pitkään joukkuetta pystyssä.