SoVo - GFT

11.2.2023

SoVo - GFT 1-3 (1-2)

Monarilla nähtiin laadukasta liiga-futsalia, kun vanhat kiistakumppanit SoVo ja GFT kohtasivat. Kultaiset vieraat Espoosta olivat lopulta piirun verran parempia ja veivät kolme pistettä mukanaan. SoVolla oli täydet mahdollisuudet kääntää ottelu itselleen, mutta pienet virheet maksoivat pisteet tänään.

Pelin alusta lähtien nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista kummassakin päässä ja maalivahdit selvisivät tänään muutamalla loistopelastuksella. Kaksikosta vieraiden Antti Koivumäki oli enemmän työllistetty, varsinkin ottelun toisella jaksolla. Koivumäki olikin jälleen SoVoa vastaan vieraiden tärkein pelaaja voitossa. GFT onnistui avausjaksolla kahdesti maalinteossa, kun ensin SoVo vahti Mustafan ylösnousu päättyi nolosti suoraan Miika Hosion jalkaan. Maagi rankaisi tästä kokemuksella tyhjään SoVo maaliin. Vieraat pääsivät jo 0-2 karkumatkalle Eeli Niemelän komean laukauksen päätteeksi. SoVo kavensi vielä jakson lopulla Antti Korhosen upean yksilösuorituksen ansiosta. Tasoituskaan ei ollut kaukana, kun aivan tyhjänä olleesta maalista saatiin pallo vielä takaseinään. SoVon takaa-ajo jatkui toisella jaksolla ja kotijoukkue oli pitkiä aikoja ns.pelin päällä. Hyvistäkään yrityksistä huolimatta se vapauttava tasoitusmaali jäi tulematta. Kakun päällä vielä merkkausvirhe omassa päässä ja vieraat vähän varkain 1-3 karkumatkalle. Loppuajan yv-pelaaminenkin tuotti vain läheltä piti tilanteita kummassakin päädyssä ja voitto matkasi derbyssä Esposeen.

GFT pelasi jälleen joukkueena mainiosti ja heidän uhrautuvainen puolustuspelaaminen Koivunmäen johdolla tuotti ansaitusti kolme pistettä. SoVo pelasi kauden parhaan pelinsä taktisesti, mutta pienet virheet kostautuivat tänään. Vahvoista maalintekijöistä tunnettu SoVo hukkasi tänään tilanteessa ja normaalissa pelikunnossa olleessaan Arber Istrefi ei olisi jäänyt maaleitta. Huippupelissä pienet marginaalit ratkaisevat ja avausjakson "lahjamaali" kostautui nyt pahasti.

Harmittaa kun voitto oli otettavissa, mutta hukattiin aivan liian monta hyvää tilannetta. Nyt jäi nälkää loppukaudeksi ja tällä menolla kun jengi parantaa pelistä toiseen niin menestystä tulee taatusti. Saadaan vielä Albertti ja Korhos Pyry loukista takaisin täyteen pelikuntoon niin on kova kalusto loppukaudeksi käytössä. Manageri Ihalainen.