SoVo - Kady

26.3.2023

1.Puolivälieräottelu

SoVo - Kady 2-5 (1-4)

Monarilla nähtiin kiihkeä ja jännittävä välienselvittely puolivälieräsarjan avausottelussa. Hallitseva ja nelinkertainen Suomen mestari Kady otti voiton lopulta ansaitusti. SoVon mahdollisuudet voittoon kaatuivat avausjakson virheisiin ja latautuminen meni osalta joukkueessa yli. Toisen jakson kova rynnistys ei enää auttanut, vaan rutinoitunut Kady maajoukkuevahti Savolaisen hyvän pelin myötä piti avausjakson johtonsa loppuun asti. Kiihkeä ottelu kasasi myös mustia pilviä SoVon ylle, kun sarja on katkolla lauantaina Jyväskylässä. Erotuomareiden linja varoitusten suhteen oli tänään varsin erikoinen ja kärsivänä osapuolena kotijoukkue SoVo. Yhteensä Sovolle vihellettiin peräti 7 varoitusta ja kaksi niistä johti kentältäpoistoon. Viimeinen jopa jo pelin päätyttyä. Vierasjoukkue Kadylle ei yhtään! 

SoVo pelasi kauden parhaan pelinsä ja haastoi tosissaan Kadya ottelussa. Kotijoukkueen parhaimpina raatoivat suuret minuutit pelanneet: Muslim Markihiyev, Antti Korhonen, Valmir Seferi ja Arber Istrefi. Nuoret Sovo soturit: Oskari Hietanen ja Vilho Ståhlström haastoivat ennakkoluulottomasti maajoukkuepelaajia ja antoivat kovat näytöt kentällä. Nevzat Mustafa kokosi hyvin itsensä avausjakson helpohkon maalin jälkeen ja oli loppupelin mies paikallaan maalinsuulla.

Kadyn ehdoton sankari pelissä oli brassitaituri Newton. Hän onnistui tekemään kolme osumaa ja sen lisäksi piti puolustuspäässä Arber Istrefin pihdeissään. Maalinsuulla Savolainen piti pahimmassa pinteessä joukkuettaan pystyssä ja maaliviivalta saatu pelastus lopussa ratkaisi lopulta koko ottelun.

Saatiin vihdoin joukkue pelamaan sen parhaalla tasolla, mutta valitettavasti avausjakson virheet maksoivat voiton. Menikö lataus yli meidän muutamalta pelaajalta, siitä voidaan keskustella. Kauden tärkeimmät pelit alkaa ja tahtotila kova voittaa. Sitten tuomarilinja varoitusten suhteen pudotuspeleissä hyvinkin kyseenalainen, mutta ei auta muuta kuin hyväksyä. Se maksoi meille julmetusti seuraavaa peliä ajatellen, mutta taistelemaan lähdetään. Toivotaan että peli ratkaistaan Jyväskylässä kentällä eikä kentän laidalla. Manageri Ihalainen.


Tilastot:

Arber Istrefi 1+0

Antti Korhonen 1+0

Gezim Voca 0+1

Paras pelaaja:

Muslim Markhiyev

Varoitukset:

Voca 2 ja kentältäpoisto

Markhiyev 2 ja kentältäpoisto

Istrefi

Valmir Seferi

Valdrin Seferi

Ottelun voimahahmot. Newton Kady ja Marhiyev SoVo