SoVo - Mad Max

5.2.2023

SoVo - Mad Max 8-3 (4-1)

SoVon ja Maxien kohtaamiset ovat viime vuosina olleet vaiherikkaita sekä kiihkeitä. On nähty kentällä sekä katsomossa monenlaista tapahtumaa, joita on välillä jouduttu jälkikäteen selvittelemään kabineteissa asti. Koskilaisten riveissä esintyy useita ex-sovolaisia ja tämä entisestään lisää näiden joukkueiden jännitteitä parketilla. Max coach Tuominen on osannut virittää joukkueensa taktisesti kypsästi pelamaan SoVoa vastaan ja saanut kotijoukkueen vahvat pelinosa-alueet tukittua. Vahvoista ennakkoasetelmista huolimatta, nähtiikin tällä kertaa varsin maltillinen ottelu. SoVo otti kotiparketillaan ohjat käsiinsä jo avausjaksolla ja nappasi lopulta vaivattomasti kotivoiton.

Ottelu sai lentävän alun, kun ensimmäisellä minuutilla kumpikin joukkue rankaisi kulmapotkutilanteesta. Ensin SoVon Antti Korhosen kuuluisa vasuri painui alakulmaan, mitä ollaan odoteltu tämän kauden aikana useasti. Vieraiden kokenut kehäkettu Tomi Lahtinen tasoitti, kuitenkin lähes välittömästi hyvällä laukauksella SoVo neliön keskeltä. Tilanteessa Antti Korhonen loukkasi polvensa ja joutui jättämään pelin kesken. Kotijoukkue oli kiperässä tilanteessa, kun loukkaantumisten sekä sairasteluista johtuen penkki oli tänään varsin kapea. Arber Istrefinkin tarkoitus oli vain osallistua lämmittelyyn vaivojen takia. SoVo oli näin pakotettu jatkamaan viidellä ja puolella pelurilla ottelun ratkaisuhetkiin asti. Puolikuntoinen Istrefi antoi tärkeitä pieniä lepohetkiä muille ja naputteli puolikuntoisenakin siinä sivussa 1+1 tehot. Gezim Voca sekä Muslim Markhiyev ottivat ohjat käsiinsä isännän otteella ja kun Pyry Korhonen, Valmir Seferi, Nevzat Mustafa ja Oskari Hietanen taistelivat upeasti puolustuksessa paineli SoVo lopulta halittuun voittoon. Voca sekä Markhiyev olivat hurjalla pelipäällä ja saalistivat yhteensä peräti 11 tehopistettä Kaksikko pommitti upeita osumia ja veivät Max puolustusta useaan otteseen kuuluisalle kahvikioskille. Puolustuspäässäkin tehoduo teki arvokkaita riistoja. Toisella jaksolla ei edes Maxien kuuluisa ylivoimapelaaminen tuonut kuin yhden kavennusosuman. Pelin loppupuolella vierailla oli muutama aivan avopaikka, mutta SoVo vahti Mustafa venyi huikeisiin torjuntoihin. Armeijan harmaista kentille päässyt Vilho Ståhlström viiletti toisella jaksolla energisesti ja Joonas Reijonen oli väkevä loppuminuuteilla. 

SoVo on vahvistunut puolustuspelaamisessa kevättä kohden ja koko joukkueen taisteluilme on ihailtavaa. Virheitä on saatu karsittua paljon ja se näkyy koko joukkueen tekemisessä kentällä. Nyt ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta hyökkäspäässä ja maalivahtipelikin on huipputasolla niin on tulossa mielenkiintoinen loppukausi Somerolla.

Tänään pelattiin järkevästi molemmissa päissä kenttää ja saatiin Maxien yv-pelaaminenkin puolustettua hyvin. Kun näiden taikureiden Vocan, Markhiyev ja Istrefin rinnalle on saatu Rambomaisia Pyry Korhosia niin tällä joukkueella on mahdollisuudet mennä aina päätyyn asti. Loistava puolustuspelaaminen on saanut tämän joukkueen uuteen lentoon ja penkiltäkin löytyy laatua niin on managerin helppo hymyillä. Jarkko Ihalainen.

Tilastot:

Gezim Voca 3+3

Muslim Markhiyev 2+3

Arber Istrefi 1+1

Valmir Seferi 1+0

Antti Korhonen 1+0

Oskari Hietanen 0+1

Varoitukset:

Markhiyev

Parhaat Mikko Matinaro ja Gezim Voca Someron Säästöpankin palkitsemina!