SoVo - TPK

24.11.2022

SoVo - TPK 9-3 (5-1)

Lähtökohdat torstai-illan "Turun" derbyyn olivat herkulliset. SoVo oli saanut nihkeän alkukauden jälkeen pelinsä jälleen tehokkaalle tasolle. Turun ylpeys Pallokerho oli ottanut hienon voiton Torniosta edellisessä pelissä, mikä varmasti nosti heidän itseluottamustaan. Odotettu kaksintaistelu maalipyssyjen Joona Forsström sekä Arber Istrefin välillä. Olihan kaksikko paukuttanut neljä maalia mieheen Topv:n verkkoon viikonloppuna.

SoVo näytti tämän kauden parasta osaamistaan avausjaksolla ja TPK oli täysin altavastaajana. SoVo piti pitkiä jaksoja palloa hallussa ja esti täysin vieraiden hyökkäyspelaamisen. Varsinkin Qerimi, Karaca ja Korhosen veljesten kenttä juoksutti vieraita pallon perässä. Kovassa paineessa Tpk:n nuori maalivahti Matti Nurminen piti joukkuetta pystyssä ja hänen ansiostaan peli ei ratkennut lopullisesti. SoVon kivenkova hyökkäyskalusto iski kuitenkin viidesti jakson aikana  Arber Istrefin johdolla. Nuorisokaartista Blend Dorocikin onnistui tekemään kauden kolmannen liigamaalinsa. TPK sai lohtua vielä aivan jakson lopussa, kun Somerolta liigakentille lähtenyt Atte Ekholm kavensi 5-1 6m rp.

Toisella jaksolla vieraat tekivät hyvän taktisen liikkeen ja lähtivät heti alusta lähtien pelaamaan ylivoimalla. TPK onnistui tällä tavalla saamaan pallon hallinnan itselleen ja kotijoukkue joutui puolustuskannalle. Joona Forsström rankaisikin SoVoa karkeasta virheestä ja otteluun saatiin uutta säpinää. Loistavaa kautta pelaava Pyry Korhonen kuittasi SoVon jälleen neljän maalin johtoon, mutta sinnikäs TPK tuli vielä Valtteri Kaarnan kavennusmaalilla peliin mukaan. Istrefin hattutemppu syntyi ajassa 34.34 ja peli näytti selvältä 7-3 tilanteessa. Kotikatsomo sai kuitenkin derbyn arvoista draamaa vielä lopussa. SoVo vahti Nevzat Mustafa nappasi punaisen kortin päättömän palloseikkailun päätteeksi ja vieraille avautui 5-3 ylivoimatilanne. Maalinsuulle vaihdettu Niko Rikkilä johti jykevällä otteella puolustusta ja SoVo kesti maalikehikoiden avustamana alivoiman. Hieno puolustustaistelu palkittiin Rinor Karacan alivoimamaalilla. Istrefin illan neljäs maali ajassa 59.59 syntyi Antti Korhosen erinomaisen esityön ansiosta.

SoVo oli tänään parempi joukkue ja varsinkin henkilökohtaisella taitotasolla aivan omaa luokkaansa. Istrefi on löytänyt jälleen hurjan maalivireensä, kolmas neljän maalin ottelu neljän pelin aikana. Joona Forsström oli aseeton SoVon pohjapelaajien puristuksessa, mutta näytti vaarallisuutensa harhasyötön jälkeisessä maalissaan. Hallittu kotivoitto, vaikka toisella jaksolla fokus hieman karkasi joukkuepelaamisesta.