TPK - SoVo Futsal otteluraportti

23.9.2023

TPK - SoVo 2-6 (1-2)

SoVon 12 Futsal-liigakausi alkoi voitokkaasti Turun Samppalinnassa. Viime kauden runkosarjan päätöskierroksella kärsitty tappio kuitattiin takaisin ja vanha Turun piirin futsalvaltikka pysyy vahvasti jälleen Somerolla.

Ottelun avausjaksolla SoVo haki vielä pelituntumaa ja valmennuksen ohjeiden mukaisesti pelattiin riskittömästi. Peruspelaamisen kautta jäädytettiin pelin vauhtia SoVolle suosiolliseksi. Alkutunnustelujen jälkeen ottelun painopiste siirtyi entistä enemmän kotijoukkue TPK:n kenttäpäätyyn. Futsal-liigan ehdottomasti yksi tyylikkäimistä pelaajista Antti Korhonen tykitti lopulta ottelun avausmaalin kulmapotkutilanteesta. Sovon runkopelaajien vahvoista esityksitä vastasi myös Mergim Bushi. Ensin Gimi tarjoili Korhosen maalin ja hetken kuluttua vapautti upealla liikkeellä Rinor Karacan 0-2 maalintekoon. TPK kavensi vielä jakson lopussa 10m vaapapotkusta Samuel Sibakovin toimesta, kun SoVon virhetili täyttyi aivan loppuhetkillä.

Toisella jaksolla SoVo nosti pelitempoa suunnitelman mukaisesti ja otti entistä enemmän ottelua haltuunsa. TPK pääsi hetkeksi peliin mukaan, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Sibakov sivalsi illan toisella osumalla numeroiksi 2-2. SoVo kuittasi parin minuutin kuluttua Rinor Karacan toisella maalilla ja heti perään ottelun parhaana palkittu Muslim Markhiyev ratkaisi kahdella osumallaan pelin lopullisesti. TPK haki vielä viimeiset 10 minuuttia kavennusmaalia ylivoimalla, mutta tuloksena ainoastaan SoVon Antti Korhosen upea nosto omastapäästä tyhjiin ja loppunumerot 2-6.

SoVo pelasi taktisesti erittäin hyvän ottelun ja käytti hyväkseen pelaajien parempaa henkilökohtaista taitotasoa. Hyvän pre season jakson vetänyt TPK oli lopulta aika aseeton ottelussa. Tästä osuvana tilastomerkintänä, kotijoukkueella oli ainoastaan 7 laukasta kohti SoVon maalia koko ottelussa. SoVon runkopelaajat ottivat sen vastuun kentällä mitä heiltä odotettiinkin. Sen ansiosta Voima pystyi peluuttamaan koko rosteria tänään kentällä. Liigadebytantit Joona Helmi ja Lirim Myrtaj onnistuivat erinomaisesti. Erityismaininnan ansaitsee SoVo kapteeni Valmir Seferi rautaisella johtamisellaan ja loppuhetket esimerkillisesti taistellut Joonas Reijonen. Täydeet pisteet tuli erinomaisella joukkuepelaamisella sekä taktisesti kypsällä pelaamisella.

Tämän päivän voitto oli koko joukkueen tasapainoisen ja nöyrän pelaamisen ansiota. Puolustuspelaaminen oli aktiivista ja ainoastaan yksi pelitilannemaali meni omiin. Joukkueen runkopelaajat näyttivät arvonsa ja tukivat erinomaisesti uusia pelaajia. Nyt meidän jengin henkilökohtainen taitotaso tuli oikealla tavalla esille ja lopulta TPK oli aika aseeton tänään. Rutiinilla kauden avaus kotiin ja ensi viikolla hiotaan jälleen peliä paremmaksi. Tyytyväinen manageri Ihalainen.