TPK - SoVo

19.3.2023

TPK - SoVo 5-4 (0-2)

Samppalinnassa nähtiin SoVolta tämän kauden erikoisin esitys futsal-liigassa. Aivan näytöstyyliin 36 minuuttia peliä hallinnut SoVo taipui lopulta tappioon. Raivoisasti liigapaikasta taistellut TPK tykitti toisen jakson alkuun neljässä minuutissa 4 maalia ja kun SoVo tuhri maalipaikkoja liukuhihnalta jäi pisteet Turkuun.

Avausjaksolla SoVo malttoi vielä pelata taktiikkataulun mukaisesti ja puolustuskin toimi erinomaisesti. Gezim Vocan ja Antti Korhosen maaleilla kaikki näytti olevan hallinnassa. Jotain mystistä tapahtui kuitenkin tauon aikana, kun TPK pisti vieraat aivan siltaan neljän minuutin ajaksi. Kotijoukkue paukutti neljä maalia ja yhtäkkiä taululla numerot 4-2 ajassa 23.50. SoVon pakka hajosi totaalisesti ja hyvin avausjakson maalissa pelannut Nevzat Mustafa vaihdettiin maalilta pois. SoVo aloitti hurjan takaa-ajon, mutta kovan myllytyksen saldona lopulta vain Arber Istrefin sekä Vocan illan toinen maali. Tuhannen taalan maalipaikkoja hukattiin puolen tusinaa ja TPK vahti Peetu Savikko sai pelata varmaan elämänsä pelin. Upeasti taistellut TPK onnistui myös vielä kertalleen ohittamaan varman loppupelin maalissa pelanneen SoVo vahti Niko Rikkilän. Ansaittu koko joukkueen voitto TPK:lle ja derbyt jatkuvat myös ensi kaudella.

Olihan tämä todella nolo tappio. Vetää sanattomaksi mitä tuossa toisen jakson alussa oikein tapahtui. Piti ottaa hyvä startti ennen pudotuspelejä, mutta tulikin tälläinen floppi. Viikko aikaa koota hajonnut palapeli, kun kivenkova Kady tulee Somerolle. Onneksi on niin kauan mahkuja, kun on pelejäkin jäljellä. Nyt viimeistään tarvitaan jokaiselta valko-vihreätä sydäntä!! Manageri Ihalainen