Vieska - SoVo Futsal

23.1.2023

Vieska - SoVo 5-4 vm 2-1 ja 4-4, 3-3 (0-1)

Näiden kahden joukkueiden kiihkeiden kohtaamisten sarja sai jatkoa sunnuntai-iltana Taanilan hallissa. Erittäin vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen vei kotijoukkue pisteet voittolaukauskilpailussa. Hienoa futsalottelua varjostivat ainoastaan kotiyleisön typerät huutelut loukkaantuneille pelaajille. 

SoVo pystyi pitämään avausjaksolla Vieskan maaleitta ja joukkue pelasi peräti yli 60 minuuttia putkeen päästämättä yhtään maalia. Yksi maalikin nähtiin avauspuoliskolla, kun Muslim Markhiyevin taidokkaasta esityöstä Oskari Hietanen viimeisteli 0-1 maalin. Yhdestä maalista huolimatta nähtiin viihdyttävä puoliaika. SoVolla oli useita "tuhannen taalan" maalipaikkoja, eikä Vieska paljon huonommaksi jäänyt. Toisella jaksolla alkoi sitten tapahtumaan oikein urakalla. Kotijoukkue hyödynsi ensin kahdesti "riparipallot" maalinedustalla ja kolmas vastaavanlainen tilanne johti 6m rangaistuspotkuun. Näistä Nelsson Bello viimeisteli kahdesti ja Juho Väinälä kertaalleen. SoVo ei lannistunut, vaan liigan pelätyin kaksikko Arber Istrefi sekä Gezim Voca takoivat pelin tasoihin alta minuutissa. Jakson lopulla kummallakin oli paikat ratkaista peli varsinaisella peliajalla, mutta maalikehikot auttoivat huippupelit maaleissa pelanneita Tomicia sekä Mustafaa. Arber Istrefin loukkaantuminen jakson lopulla oli ikävä tapahtuma ja yleisöstä kuuluneet huudot vielä ikävämpiä. Jatkoilla Vieska pääsi välittömästi iskemään Bellon toimesta uudelleen johtoon. Nähtävästi pari kertaa itsensä lattialta Antti Korhosen toimesta keränneeltä Bellolta oli tarve tuulettaa maaliaan provosoivasta ja toisesta varoituksesta suihkuun. Vieska kesti vielä 4-3 alivoiman ja melkein loppuun asti 5-4 alivoimankin. Gezim Voca sai kuitenkin parin tolppakudin jälkeen pommin kohdalleen ja taululle 4-4 kaksi sekunttia ennen loppua. Voittomaalikilpailuissa SoVosta vain Voca onnistui ja Vieska vei lopulta Kylmälän sekä Seikkulan maaleilla kaksi pistettä.

Viihdyttävän ottelun parhaita olivat mv.t Tomic sekä Mustafa. Ilman heidän pelastuksia peli olisi voinut ratkea suuntaan tai toiseen varsinaisella peliajalla. Taitavat hyökkäyspään maestrot: Istrefi, Voca, Gutierrez ja Bello tekivät komeita suorituksia. Puolustuksessa Elmeri Kääntä sekä Antti Korhonen olivat joukkueidensa päälliköitä. SoVosta Markhiyev näytti kolmannessa liigaottelussa taitojaan ja hänestä on nousemassa kovaa vauhtia kovan tason liigapelaaja.

Hyvin taisteltiin loppuun asti, mutta ihan ei riittänyt voittoon asti. Harmittaa nuo Vieskan toisen jakson maalit, kun ei saatu siivottua roskia pois alueelta. Muuten tehtiin kunnon kasvojen pesu viikonlopun aikana, sillä aika harva joukkue liigassa pitää maalinsa puhtaana kolmen jakson verran. Alkaa löytymään oikeat kentälliset ja tästä vielä parannetaan niin alkaa näyttämään SoVolta jälleen. Toivotaan että Arben loukki ei olisi kovin paha. Manageri Ihalainen.

Tilastot:

Gezim Voca 1+2

Arber Istrefi 2+0

Oskari Hietanen 1+0

Muslim Markhiyev 0+2

Paras pelaaja:

Arber Istrefi

Varoitukset:

Antti Korhonen

Nezvat Mustafa

Markhiyev

Jarkko Ihalainen



Viikonloppuna kahdesti parhaana palkittu Arber Istrefi taiteili viisi maalia.