SoVo Miehet kauden 2022 yhteenvetoa

1.11.2022

SoVo Miehet lähtivät kaudelle 2022 jo kolmatta kauttaan Miesten Kutoseen. Joukkueen kokoonpano koostui edelleen somerolaisista pelaajista tai pelaajista, jotka ovat pelanneet junioreina SoVo:ssa. Mukana joukkueessa oli 16-vuotiaasta vanhoihin konkareihin, yhteensä 43 henkilöä. Tälle kaudelle joukkueeseen oli saatu myös 3 pelaajaa Ukrainasta. Harjoituksia oli 1-2 viikossa, jossa pääsääntöisesti oli keskimäärin 12 pelaajaa ja tuplasti kun harjoiteltiin yhdessä SoVo:n P17 joukkueen kanssa. Jokaiseen otteluun lähdettiin täydellä miehityksellä, ja vielä vaihtopelaajilla, eli lähestulkoon 18 pelaajalla/ottelu. Kauden lopussa oli huomattavissa pientä inflaatiota treeneihin tulijoista, kun talvilajit ja opiskelu veivät pelaajia muualle. Joukkueella oli farmisopimus KJS:n miesten joukkueen kanssa, joka pelasi Vitosta Eteläisessä piirissä. Kauden aikana KJS:stä kävi yhteensä 3 pelaaja auttamassa SoVo:a.

Kausi miesten joukkueessa oli hyvä ja sijoitus oli hieno viides sija. Jos on paikka pienelle jossittelulle, niin jopa ykkös- ja tai kakkossija olisi ollut saavutettavissa. Muutama tasapeli ja muutama niukka tappio, kun olisi kääntynyt voitoksi, niin nousu Vitoseen olisi ollut selvä. Muutama peli oli omissa hyppysissä, mutta kun viimeistely ei onnistunut ja muutama ottelu meni pieleen vähemmän onnistuneen tuomitsemisen vuoksi. Toinen mikä vähän ihmetytti kauden aikana, oli se, että neljä joukkuetta jätti kauden kesken. Myös se sekoitti ja tiivisti jonkun verran pakkaa, kun luovuttaneiden ottelut ja pisteet kumottiin.

Kahdestatoista ottelusta SoVo:n Miehillä oli 5 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota. Tällä saldolla pistetaulukossa oli 18 pistetä, kun toiseksi sijoittuneella oli 22 pistettä. Eli hyvin tasaista oli viiden kärkijoukkueen välillä. SoVo teki neljänneksi eniten maaleja, yhteensä 28 kappaletta ja päästi toiseksi vähiten maaleja yhteensä 19 kappaletta.

Ukrainasta tulleet pelaajat olivat kauden aikana erittäin tervetullut lisäys joukkueeseen, ajatellen sitä, että olivat aktiivisia harjoituksissa ja pelissä kävijöitä. Valmentajana tiesi, että ainakin kolme varmaa lähtijää on mukana.

Maalintekijöitä oli yhteensä 15 pelaajaa, joista 4 maalia onnistuivat tekemään Kasperi Laine, Oliver Helenius ja Jasper Joosela. 3 maalia saivat verkkoon Samuli Laine, Markus Nieminen ja Vadym Kiktev. Kahden maalin tekijöitä olivat Enqvist Micky, Akseli Hakamäki, Verneri Salomaa ja yhden maalin miehiä olivat Elmeri Andersson, Joona Helmi, Mikko Kaase, Kaapo Nikander, Rasmus Grönholm ja Joni Vuorela.

Huikean jännä ja mielenkiintoinen kausi. Pienestä kiinni oli nousu Vitoseen. Pelaajia oli riittävästi mukana peleissä koko kausi, paitsi kahdessa ottelussa, johon myös vähän varttuneemmat pelaajat joutuivat kaivamaan nappulakengät naftaliinista. Suuri kiitos myös heille, että olivat koko kauden varalla siihen, että tulee kutsu; Janne Joosela ja Kari Kummunsalo. Suuri kiitos myös "juniori" osastolle, josta saatiin loistava tsemppi ja into kentälle, Akseli Hakamäki, Oliver Helenius, Micky Enqvist, Markku Aaltonen sekä debyyttinsä miesten joukkueessa tehneet Atso Pätäri ja Ilmo Nokka.

SoVon Miesten joukkue