SoVo Naiset kauden 2022 yhteenvetoa

3.11.2022

Vaikeuksien kautta voittoon

Naisten jalkapallokausi 2022 oli vaihderikas. Kausi aloitettiin keväällä melkein heti futsalin päätyttyä ja monelle kosketukset ”isoon palloon” olivat jääneet vähiin ennen kauden ensimmäistä peliä. Kauteen lähdettiin kuitenkin intoa puhkuen ja uusia pelaajia sisään ajaen. Kauden ensimmäistä voittoa ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä se tuli jo kauden ensimmäisillä kierroksilla. Tämä sytytti koko joukkueen, tästä tulee meidän kausi!

Intoa puhkuen lähdettiin treenaamaan isolla porukalla. Valitettavasti seuraavissa peleissä voittoja ei tullut, vaikka yritys oli kova. Tämä tietysti hiukan latisti tunnelmaa joukkueessa koettujen loukkaantumisten lisäksi. Onneksi kuitenkin pääsimme tässä vaiheessa Ahvenanmaalle joukkueena sekä pelaamaan, että viettämään aikaa yhdessä.

Yhteiset kokemukset ja rakkaus kuningaslajia kohtaan pitivät tämän joukkueen kasassa koko kauden, vaikka heikkojakin hetkiä oli ja välillä pelaajia metsästettiin pelejä varten vielä edellisenäkin iltana ympäri Someroa. Onneksi saimme apuja nuoremmista joukkueista.

Loukkaantumisten, tappioiden ja muiden haasteiden lisäksi syyskierroksella tämän joukkueen eteen tuli uusi haaste. Pitkään joukkueen kanssa työskennellyt valmentaja lopetti kesken syyskierroksen ja joukkueen roolitusta jouduttiin miettimään uudestaan koko joukkueen voimin. Näistä kaikista haasteista kuitenkin noustiin joukkueena feenikslinnun tavoin. Pelaajien asenne ja motivaatio kasvoivat, treeneissä treenattiin kovaa. Tämä alkoi tietysti näkyä peleissä uhrautuvana pelaamisena sekä onnistumisina. Lopulta kauden viimeisessä pelissä tapahtui se mitä oli odotettu kevätkierrokselta asti, voitto! Vihdoin se kaikki kova työ mitä joukkue oli tehnyt, palkittiin Raision pimeänä iltana.

Tämä joukkue on aina osannut heittäytyä ja nauraa. Lisäksi porukkaan on aina päässyt kuka vain mukaan. Tämä on varmasti ollut yksi selviytymiskeinoista koko kauden ajan, huumori ja ilo ovat kulkeneet mukana koko kauden ajan. Nyt kun tämä nuori naisten joukkue on selvinnyt näistä tämän kauden haasteista, ei voi muuta kuin odottaa mihin kaikkeen se ensi kaudella pystyykään. Kiitos kaikille joukkueen pelaajille. Olette tehneet upeaa työtä. Kiitos Marille, kun olet toiminut joukkueenjohtajana ja tukipilarina tämän kauden ajan. Ajoit jopa Seinäjoelta joukkueen tueksi, huikeaa omistautumista!

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa jalkapallokautta 2023. Tämä joukkue on valmiimpi ja yhtenäisempi kuin koskaan ennen!