SoVo P10 kauden 2022 yhteenvetoa

29.10.2022

Toista kesää yhdessä harjoitteleva SoVon vuonna 2012 syntyneet pojat pelasivat kauden 2022 Läntisen alueen tasolla 2. Tasoa päätettiin nostaa vuoden 2021 erinomaisen menestyksen takia pykälää korkeammalle, ja tämä päätös osoittautui toimivaksi. Joukkueen kokoonpano pysyi kutakuinkin samana, ja joukkueessa pelasi ja harjoitteli kesän aikana kaiken kaikkiaan 20 poikaa. Myös pelitapa muuttui edelliskesän 5 vs 5-pelitavasta ollen tällä kaudella 8 vs 8.

 Sarjaturnauksia pelattiin kevätkaudella neljä ja syyskaudella viisi. Yhteensä pelejä turnauksissa pelattiin 29. Kotiin tuomisina turnauksista kertyi niin voittoja, tasapelejä kuin tappioitakin. Palloliiton sarjan lisäksi joukkue osallistui menneellä kaudella Salossa pelattavaan Prisma-liigaan. Prisma-liigan turnaukset pelattiin joka keskiviikko touko-syyskuun ajan Salon seudulla. Koska P10-joukkueessa pelaavien poikien määrä oli suuri, saatiin Prisma-liigan tuomien lisäpelien kautta peliaikaa kaikille pelaajille runsaasti. Prisma-liigan taso oli hiukan sarjataso 2:sta matalampi, ja tarjosi näin ollen onnistumisia ja maali-ilottelua useimmille pelaajillemme.

 Joukkue harjoitteli huhtikuun 2022 lopusta aina syyskuun loppuun saakka tiistaisin ja torstaisin. Tähän kun lisää keskiviikon Prisma-pelit sekä viikonloppujen sarjaturnaukset, kertyi joukkueelle runsaasti harjoittelutunteja, mikä näkyi huimassa kehityksen nousussa loppukesää kohti mentäessä. Pelaajat osallistuivat harjoituksiin aktiivisesti ja hyvällä asenteella. Yksiäkään treenejä ei tarvinnut perua pelaajapuutteen takia eikä keskeyttää järjestyshäiriöiden vuoksi. Aktiivisimmin treenanneet pelaajat nostivat tasoa silminnähden verrattuna edelliskauteen. Treenien sujumisesta iso kiitos kuuluu myös valmennusrenkaallemme, johon kuuluu kolme valmentajaa ja kolme huoltajaa, jotka myös tarpeen tullen ottavat treeneistä vetovastuun.  Lähes koko kesän treeneissä apukäsiparina toimi lisäksi SoVon kesätyöntekijä Oliver. Taustalla häärii myös liuta aktiivisia vanhempia, joiden avulla kotiturnausten järjestelyt saatiin hoidettua jouhevasti.

 Joukkue hankki kaudelle 2022 lukuisia sponsoreita. Sponsorivarojen avustuksella joukkueen pelaajille ostettiin verkkapuvut sekä pelikassit.  Kioskituotoilla puolestaan järjestettiin joukkueen kauden 2022 päätöstilaisuus, jossa pelattiin ensin aikuiset vastaan P10 jalkapallo-ottelu. Tämän jälkeen palkittiin kauden pelaajat ja siirryttiin keilahallille keilaamaan ja herkuttelemaan.

 Kuten jo kaudella 2021, myös vuonna 2022 vastuuvalmentaja Henri Nevalainen oli useassa treeni- ja pelitapahtumassa hyvin tyytyväinen poikien tekemiseen, tsemppiin ja yhteishenkeen.  Kausi oli jälleen hieno ja opettavainen, ja poikien kehittyminen kauden aikana huikeaa. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä joukkueena ensi kaudella!

SoVo P10 joukkue.