SoVo P14 kauden 2022 yhteenvetoa

29.10.2022

SoVon 13-14v poikien joukkue lähti kauteen 2022 odottavin mielin, koska ajatuksissa oli ensimmäinen kausi isolla kentällä 11v11. Alusta lähtien oli kuitenkin tiedossa haastava kausi, koska vain 16 pelaajaa ilmoitti jatkavansa joukkueessa, kun edellisellä kaudella pelaajia oli mukana parhaimmillaan yli 20. Myös valmennuspuolella tapahtui muutos ja valmennusvastuun otti tällä kaudella jälleen Mika Känkänen yhden välivuoden jälkeen. Joukkue ilmoitettiin läntisen alueen P14 Kolmoseen, vaikka pelaajia oli vain juuri ja juuri riittävästi. Läntisen alueen P14 8v8-sarjassa oli lopulta vain kolme joukkuetta Pohjanmaalta, joten se ei ollut vaihtoehto.

Kauden alkamista odoteltiin innolla ja osa pelaajista kävi talvella muutaman kerran seuran yhteisissä harjoituksissa Eerikkilän hallissa. Talvi piti kuitenkin pintansa pitkälle huhtikuuhun eikä tekonurmelle ollut asiaa ja ensimmäinen sarjapeli oli tiedossa jo 19.4. Lopulta joukkue ehti pitää huhtikuussa kolmet treenit ennen ekaa peliä, mutta yhtään harjoituspeliä ei päästy pelaamaan. Ensimmäinen peli sujui kuitenkin hyvin ja tuloksena oli 4-5 voitto! 

Kauden edetessä voittoja tai edes tasureita ei kuitenkaan enää herunut, vaikka monesti pelit olivatkin tasaisia ja hyviä. Muutama pelaaja tippui vielä joukkueesta pois eikä peleissä useinkaan juuri vaihtopelaajia ollut, välillä ei yhtään. Tyttöjä saatiin onneksi moneen peliin mukaan, jotta pojat pääsivät välillä myös vaihtoon. Vaihtopelaajien vähyys näkyi siinä, että vastustaja ratkaisi useimmiten pelit viimeisen 20 minuutin aikana. Joka kerta SoVon pojat kuitenkin pelasivat loppuun saakka sitkeästi ja fiksusti eikä kertaakaan tullut mitään ylilyöntejä vastustajan, tuomarin tai oman joukkueen suuntaan. Tästä voivat sekä valmentaja, joukkueenjohtaja että kotiväki olla erityisen ylpeitä!

Pelaajat osallistuivat treeneihin kiitettävästi koko kauden ja pojat olivat aina iloisella mielellä. Välillä treenattiin yhdessä SoVon naisten joukkueen kanssa. Joukkueessa vallitsi hyvä yhteishenki tappioista huolimatta, mikä on vähintään yhtä tärkeää kuin pelien tulokset. Pojat selvästi nauttivat jalkapallon harrastamisesta samassa joukkueessa ja menivät yhdessä eteenpäin. Kehitystä tapahtui ja iso kenttä tuli tutuksi. Monelle pelaajalle yksi tavoite olikin päästä isolle kentälle pelaamaan. Muutama poika kävi myös maistamassa astetta kovempaa P17-sarjan peliä. Kokonaisuudessaan voidaan sanoa, että kausi oli parempi kuin tulokset antavat ymmärtää!