SoVo P14 sarjapelit päätökseen kotivoitolla

20.9.2020

SoVo P14 joukkueen kauden 2020 viimeinen sarjapeli pelattiin Someron tekonurmella ke 16.9.2020. Vieraaksi saapui MaPS:n joukkue Maskusta. Lähestyvä syysmyrsky teki olosuhteista normaalia tuulisemmat ja vähän vettäkin tuli välillä, mutta suurempaa vaikutusta sillä ei peliin ollut.

Ennen peliä oli kotijoukkue kiinnittänyt huomiota kulmapotkujen puolustamiseen. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan vierailijat siirtyivät jo kahden minuutin kohdalla 0-1 johtoon, kun kulmapotkun jälkeen pallo saatiin sohittua SoVon maaliin. Kovin pitkään ei kotijoukkueen tarvinnut olla takaa-ajo asemassa kun Akseli Hakamäki tasoitti pelin. Ensimmäinen jakso oli hienokseltaan SoVon hallinnassa ja Akseli Hakamäki teki vielä pari maalia lisää, joten tauolle mentiin 3-1 johdossa.

Toisella jaksolla tuuli hieman yltyi, mutta ei sillä vaikutusta itse peliin pahemmin ollut. Kun noin viisi minuuuttia oli toista jaksoa pelattu nousi Frans Fonsell laitapuolustajan paikalta ylös, harhautti puolustajan hienosti ja laukoi pallon kaukaa MaPS:n maaliin. Veto oli hieno ja pallo tiippui yläriman kautta maaliin, vastustajan maalivahti oli vedossa mukana, mutta ei ylettynyt millään ja SoVo 4-1 johtoon. Tämän jälkeen peli jatkui hieman sekavana ja kumpikaan joukkue ei saanut oikein kunnon otetta pelistä. Noin 70 minuutin kohdalla MaPS:n kärkipelaaja pääsi läpi pitkästä pystysyötöstä ja sijoitti pallon maaliin. Tästä vierasjoukkue sai hengen päälle ja paine siirtyi SoVon kenttäpäätyyn. Akseli Hakamäki kuitenkin katkaisi maskulaisten loppukirin tekemällä loppunumeroiksi 5-2 noin neljä minuuttia ennen peliajan loppumista.

Tämän kauden viimeinen peli ei ollut kummaltakaan joukkueelta parasta. Peli oli vähän sekavaa ja syöttöjen laatu ei ollut normaalilla tasolla. Kotijoukkueen rutiini oli kuitenkin riittävällä tasolla ja se riitti voittoon tänään. Esitys oli tasainen koko joukkueelta ja mitään selkeitä virheitä ei tänään tehty.

Kokonaisuutena tämä poikkeuksellinen kausi meni todella hyvin. Olemme lohkon ykkkössijalla ja TuNL/07 voi sieltä vielä nousta rinnalle. Heillä on parempi maaliero, mutta keskinäisen ottelun ratkaistessa SoVo pysyy ykkösenä. Tämä on todella kova suoritus, varsinkin kun rinki on ollut kapea. Peleihin on silti riittänyt tarpeeksi pelaajia ja olemme välttyneet isommilta vammoilta sekä pysyneet terveinä. Myös osallistuminen harjoituksiin on ollut hyvällä tasolla tällä kaudellä. Hyvä pojat!

SoVo P14 kokoonpano ottelussa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Frans Fonsell, Veeti Salo, Leevi Salo, Tuukka Salo, Atso Pätäri ja Akseli Hakamäki.