SoVo P15 kauden 2021 yhteenvetoa

26.10.2021

SoVo P15 joukkue pelasi tänä vuonna toisen kauden 11 vs 11 pelimuodossa. Eli oltiin vähän kokeneempia ison kentän peliin. Joukkue pelasi Läntisen alueen P15 Kolmosta. Kevätkausi alkoi vähän myöhässä ja kesti elokuun loppuun asti. Sarjassa oli mukana 8 joukkuetta eli pelejä kertyi 7 kappaletta. Niistä saldona oli 6 voittoa ja yksi tappio. Ainut tappio tuli UPK YJ:lle, joka otti lohkovoiton ja nousi syyskaudeksi kakkoseen. Eroa kärkijoukkueeseen jäi vain yksi piste. Kevätkauden pelit sujuivat ihan hyvin ja peli kehittyi kauden edetessä.

Syyskaudesta tulikin sitten hieman tynkä, kun muutama joukkue jäi kokonaan pois sarjasta. Joukkueita oli vain viisi ja näin ollen siis vain neljä ottelua. Nämä SoVo P15 selvitti ilman tappioita kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Tällä irtosi lohkon ykköstila. Akseli Hakamäki oli myös lohkon maalipörssin ykkönen 17 osumallaan.

Tällä kaudella oltiin myös pitkästä aikaa turnauksessa sarjapelien lisäksi. Joukkue osallistui elokuun lopussa OP Uusimaa Lohja 2021 Cup turnaukseen, joka pelattiin 11 vs 11 pelimuodolla isolla kentällä. Pojat pelasivat todella vahvan turnauksen ja nappasivat turnauksen haastesarjan voiton. Jännittävässä finaalissa kaatui LoPa:n Sininen joukkue vasta jatkoajan ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Kokonaisuutena kausi oli ihan hyvä, mutta välillä maalinteko oli vaikeaa. Joskus tuhlailtiin hyviä maalipaikkoja ja välillä oli todella vaikeaa alhaalta tiiviisti puolustavia joukkueita vastaan. Harjoituksissa keskityttiinkin hyökkäyksen murtautumisvaiheen parantamiseen. Harjoituksia oli kolme kertaa viikossa ja osallistuminen oli aktiivista. Tällä kaudella meillä oli myös muutamia harjoituksia yhdessä miesten kuutosdivarin joukkueen kanssa. Ja muutamia pelaajia kävi myös kokeilemassa miesten sarjapeleissä. Näistä jäi hyvä kokemuksia ja palaute miesten joukkueen valmennusjohdolta oli positiivista. Harjoituksissa sekä peleissä kävi pelaajia keskimäärin 12-16 kpl.

Nyt jatketaan jalkapalloharjoituksia kerran viikossa niin kauan kuin kelit sallii. Lisäksi futsal harkat ovat kerran viikossa ja osalla pelaajista useammin kun pelaavat myös futsal-sarjaa Loimaan yhteisjoukkueessa.

Henri Hakamäki