SoVo P15 kesätauko ohi - sarjapelit käyntiin vierasvoitolla

1.8.2021

1.8.2021 Pöytyä,  FC KyPS - SoVo  1-3  (1-2)

SoVo P06 joukkueen noin kuukauden mittainen kesätauko päättyi sunnuntaina 1.8. ja sarjapelit jatkuivat vierasottelulla Pöytyällä FC KyPS:ä vastaan. FC KyPS:n miesten kuutosdivarin joukkue oli käynyt lauantaina 31.7. Somerolla ryöstöretkellä voittamassa SoVon niukasti 2-3. Nyt SoVo P15 teki vuorostaan ryöstöretken Pöytyälle ja haki kolme sarjapistettä Somerolle.

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, mutta peli pyöri enimmäkseen KyPS:n kenttäpäädyssä. SoVon pienoisessa hallinnassa mentiin ja muutama hyvä maalipaikka saatiin luotua, mutta viimeistely ei onnistunut. Lisäksi kotijoukkueen maalivahti pelasi hyvin. Painostus kuitenkin alkoi tuottaa tulosta ja 21 minuutin kohdalla Akseli Hakamäki pääsi viimeistelemään 0-1 johtolukemat.  Ottelu jatkui samantyylisenä ja noin puolen tunnin kohdalla Eero Lehtinen lisäsi johdon 0-2 vieraille. Aivan ensimmäisen jakson lopussa kotijoukkue pääsi SoVon painostuksen jälkeen heittämään pitkän pystypallon, josta kaveri pääsi läpiajoon ja viimeisteli taukonumeroiksi 1-2. Tärkeään paikkaan kotijoukkue sai kavennuksen tehtyä.

Kotijoukkue sai selvästi uutta virtaa kavennuksesta ja toinen jakso alkoi tasaisesti. Peli pyöri molemmissa päädyissä, mutta mitään huippuvaarallisia paikkoja ei kumpikaan pystynyt luomaan. Mutta mitä pidemmälle toinen jakso eteni, niin SoVo alkoi saada parempia maalipaikkoja, mutta jälleen kerran viimeistely ei toiminut. Tämän lisäksi kotijoukkueen maalivahti jatkoi vahvaa peliään ja teki muutamia hyviä torjuntoja. Reilun 70 minuutin kohdalla Micky Enqvist teki hyökkäysalueella todella hyvän pallonriiston ja siirsi pallon Akseli Hakamäelle. Tämä tuikkasi pallon verkkoon ja helpottava 1-3 osuma syntyi lopulta. Tämä tuntui lannistavan kotijoukkueen isomman kirin ja näin SoVo nappasi vierasvoiton 1-3 numeroin.

Sarjatilanne löytyy täältä.

SoVo:n maalintekijät: Akseli Hakamäki 2, Eero Lehtinen

Kokoonpano ottelussa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, Eero Lehtinen, Akseli Hakamäki, Matias Koskinen, Jasper Joosela ja Micky Enqvist.