SoVo P15 "kevätkausi" päätökseen voitokkaasti

26.8.2021

26.8.2021

SoVo P06 joukkueen "kevätkierros" päättyi Somerolla keskiviikkoiltana 25.8. pelattuun kotiotteluun MaPS:a vastaan. Olosuhteet olivat hieman haastavat, kun melkein koko päivän kestänyt vesisade oli jättynyt tekonurmelle isoja lammikoita. Itse peli pelattiin poutasäässä, mutta kentällä seisonut vesi aiheutti vaikeuksia varsinkin syöttöpelille. Mutta olosuhteet olivat kuitenkin molemmille joukkueille samat.

Peli alkoi kotijoukkueen kannalta synkästi kun Masku teki heti ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin ekalla peliminuutilla. Tämän jälkeen SoVo aloitti takaa-ajon ja noin 20 minuutin kohdalla Maskun maalivahti kaatoi Akseli Hakamäen rangaistusalueen kulmalla ja pallo pilkulle. Akseli Hakamäki laittoi pilkun sisään ja peli 1-1. Reilun puolen tunnin kohdalla Maskun hyökkääjä pääsi läpiajoon pitkästä avauksesta ja teki numerot 1-2. Tästä noin viisi minuuttia ja kaveri taas läpi maalivahdin pitkästä avauksesta. SoVon puolustaja joutui rikkomaan Maskun hyökkääjää sen verran, että pallo tuomittiin pilkulle. Pilkku varmasti sisään ja vierasjoukkue tauolle 1-3 johdossa.

Kotijoukkue SoVo ei ollut luovuttanut, vaan päinvastoin, toisella jaksolla peli alkoi selkeästi pyörimään enemmän Maskun päädyssä. Pelikellossa oli 46 minuuttia kun Akseli Hakamäki kavensi numeroiksi 2-3. Tästä käynnistyi kotijoukkueen loppukiri ja hyviä maalipaikkoja saatin luotua, mutta pallo ei tuntunut menevän maaliin asti millään. Vedot menivät yli sekä ohi, mutta Maskun maalivahti pelasi myös hyvin ja otti hyviä torjuntoja. Usko ei kuitenkaan loppunut ja vain pari minuuttia ennen peliajan loppua Akseli Hakamäki puski pelin tasoihin hyvästä keskityksestä. Ja pojat halusivat vielä voittaa pelin eikä mitään tasurin varmistelua. Yritys palkittiin ja pelin viimeisellä minuutilla Jasper Joosela pelattiin keskeltä läpi ja hän nosti pallon kylmän viileästi maaliin vastaantulleen maalivahdin ylitse.  Upea nousu pojilta 4-3 voittoon kahden maalin takaa!

Kevätkierroksen viimeinen vieraspeli SoVon osalta oli Perniössä lauantaina 21.8. Sielläkin peli alkoi SoVon kannalta huonosti ja PeU siirtyi alussa 1-0 johtoon. Leevi Salo kuitenkin tasoitti pelin ennen taukoa ja toisella jaksolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1. Perniössäkin SoVon peli parani toisella jaksolla ja tilanteita alkoi tulla enemmän Perniön kenttäpäätyyn.  Ja somerolaiset siirtyivätkin johtoon hienon söyttökombinaation päätteeksi. Leevi Salo syötti hienosti Akseli Hakamäen maalintekoon. Tämän jälkeen Leevi Salo teki päivän toisen maalinsa ja myös Atso Pätäri avasi kauden maalisaldonsa kun hän siirsi maalin läheltä SoVon 1-4 johtoon. Ja pelin lopussa Oliver Helenius teki vielä 1-5 voittolukemat SoVolle.

Edellisessä kotipelissä perjantaina 13.8. SoVon vieraaksi Someron tekonurmelle oli saapunut PiPS 06-07 Musta joukkue. Tämä peli oli alusta lähtien SoVon hallussa ja noin vartin jälkeen peli oli 3-0 isännille.  Loppunumerot olivat lopulta 7-0 SoVolle. Pelin tempo ei ollut kova ja nopean hyvän alun jälkeen alettiin ehkä vähän löysäilemään. Kuitenkin ihan kelpo esitys ja puolustukselle sekä maalivahti Ilmo Nokalle kauden eka nollapeli.  Leevi Salolle sekä Akseli Hakamäelle molemmille hattutemppu eli kolme maalia mieheen. Oliver Heleniukselle myös yksi osuma.

SoVon saldona "kevätkauden" seitsemästä pelistä on 6 voittoa ja yksi tappio. Näillä irtoaa lohkon kakkossija UPK YJ:n jälkeen. UPK oli näköjään saanut 3-0 luovutusvoiton FC  KyPS pelistä ja näin lohkovoitto heille. Tuloksellisesti  SoVo voi olla tyytyväinen peleihin tähän mennessä, mutta pelillisesti riittää vielä paljon parannettavaa. Etenkin syöttöpelissä ja myös viimeistelyssä. Toki paljon löytyy myös hyviä asoita pelissä, mutta taso heittelee vielä melko paljon. Pallollista peliä kun saataisiin parannettua ja nopeutettua sekä tasaisuutta otteisiin lisää.

Sarjatilanne löytyy täältä.

Edessä vielä siis syyskausi ja pelit jatkuvat 6. - 12.9. viikolla. Tämän kuun loppuun mennessä selviää kaikki lopulliset sijoitukset ja syyskauden tulevat lohkojaot. Ilmeisesti osa joukkueista jättää syyskauden kokonaan väliin, joten odotellaan ja katsotaan sitten missä lohkossa SoVo P06 pelaa syyskauden pelit.