SoVo P15 sarjapelit jatkuivat tappiolla kotikentällä

9.6.2021

9.6.2021 Somero Tekonurmi,  SoVo - UPK YJ  1-4  (1-1)

SoVo P06 joukkueen sarjapelit jatkuivat kotikentällä, jonne vieraaksi oli saapunut UPK YJ Uudestakaupungista. Peli lähti hyvin käyntiin kun SoVo siirtyi jo ekalla minuutilla 1-0 johtoon. Vierasjoukkue ei kuitenkaan jäätynyt nopeasta avausmaalista ja peli jatkui tasaisena  sekä melko fyysisenä vääntönä. Molemmat joukkueet saivat luotua kuitenkin maalipaikkoja ja UPK sai pallon maalin molempiin tolppiin, mutta ei sisään. Myös kotijoukkue SoVo sai pallon vapaapotkusta ylärimään ja sen jälkitilanteesta tolppaan. Maalipaikkojen tuhlailu jatkui ja molempien joukkueiden kärkipelaajat turhautuivat tähän, joka myös näkyi kun molemmat saivat keltaiset kortit. Vierasjoukkue sai pelin kuitenkin tasoihin kun hieman paitsiolta vaikuttaneesta tilanteesta läpiajon päätteeksi laitettiin tauolle numerot 1-1.

Toinen jakso alkoi myös tasaisena, mutta 63 minuutin jälkeen vieraat siirtyivät 1-2 johtoon ja tästä viiden minuutin kulutttua johto oli 1-3. Kotijoukkue yritti vielä puskea pystysyötöillä ja juoksuilla vierasjoukkueen tiiviin puolustuksen läpi, mutta ilman onnistumisia. Välillä kärkipelaaja otettiin kolmella pelaajalla kiinni ja tilaa ei ollut.  Muutamiin maalipaikkoihin kyllä päästiin, mutta niissäkin viimeistely ei ollut riittävällä tasolla. UPK kävi vielä tekemässä loppunumeroiksi 1-4.

SoVo ei missään vaiheessa peliä päässyt omalle tasolleen ja syöttöpeli ei lähtenyt toimimaan. Turhautuminen näkyi kentällä ja osalla pelaajista energiat meni täysin vääriin asioihin.  Tästä on otettava opiksi ja parannettava paljon pelillisesti, mutta ennenkaikkea myös asenteellisesti.

SoVo:n maalintekijä: Akseli Hakamäki

Kokoonpano ottelussa: Ilmo Nokka (mv), Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Markku Aaltonen, Aimo Kurvinen, Frans Fonsell, Atso Pätäri, Veeti Salo, Leevi Salo, Martti Kanasuo, Akseli Hakamäki, Matias Koskinen ja Jasper Joosela.