SoVo P9 kauden 2021 yhteenvetoa

12.10.2021

Keväällä 2021 perustettiin uusi joukkue SoVo P9, joka koostui vuonna 2012 syntyneistä pojista. Osa joukkueen jäsenistä oli harjoitellut jo edelliskesän yhdistelmäjoukkueessa vuotta nuorempien kanssa. Koska näiden ikäluokkien harrastajia oli paljon, joukkueen koko paisui niin suureksi, että ikäluokat päätettiin jakaa omiin joukkueisiinsa. Suurimmalla osalla pojista lajin harrastaminen oli lähtenyt liikkeelle jo muutamia vuosia aiemmin SoVon ”Nappulaliigassa” ja Hippo-jalkapallokouluissa. Aivan nollasta ei siis lähdetty uuden joukkueen kanssa liikkeelle.

Joukkueen liikkeellelähtöä hidasti myös hieman toimihenkilöiden puute. Lopulta toimintaan saatiin kuin saatiinkin sitoutettua mukaan joukkueenjohtaja, vastuuvalmentaja ja useampia apukäsiä treenien vetoon. Ensimmäinen kausi meni monelta osin harjoittelun piikkiin toimihenkilöiden ja tehtäväkuvien muotoutumisen suhteen, mutta mikä tärkeintä, kaikki suunnitellut treenit saatiin pidettyä ja turnauksissa oli aina riittävät taustajoukot mukana. Joukkueen valmennustiimi pääsi osallistumaan kauden aikana myös SoVon järjestämiin valmentajakoulutuksiin, mistä saatiin uusia näkökulmia harjoitusten suunnitteluun ja toteutukseen. Joukkueelle saatiin myös kaksi sponsoria, joiden avustuksella pojille hankittiin nimellä varustetut omat pelipaidat.

Kauden alkua varjosti vielä ystävämme korona, minkä takia kevätkauden turnausten lukumäärä puolittui alkuperäisestä neljästä kahteen turnaukseen. Syyskaudella päästiin pelaamaan kaikki suunnitellut neljä turnausta. Yhteensä pelejä joukkueelle kertyi kaikkiaan 18. Näistä joukkue voitti 12, tasalukemiin päättyi kaksi peliä ja neljässä pelissä joukkue joutui taipumaan niukkaan tappioon. Kotiturnausta saatiin odotella koko kesä, koska vasta kauden viimeinen turnaus lauantaina 25.9. saatiin pelata kotikentällä Someron tekonurmella. Tästä kotiturnauksesta saldona kaksi voittoa ja yksi tappio. P9-joukkueen kausi päätettiin myös tähän kotiturnaukseen, ja pelien jälkeen pojat pääsivät vielä keilahallille keilaamaan ja herkuttelemaan.

Vastuuvalmentaja Henri Nevalainen oli useassa turnauksessa hyvin tyytyväinen poikien tekemiseen ja yhteishenkeen. Kaiken kaikkiaan kausi oli hieno ja opettavainen, ja poikien kehittyminen kauden aikana oli huikeaa. Joukkueen alkuunlähtöön liittyvien haasteiden valossa kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä joukkueena ensi kaudella!