SoVo T12 kauden 2022 yhteenvetoa

1.11.2022

SoVo T12 tytöt, jotka edelleen ovat SoVo:n nuorin tyttöjoukkue, lähti tänä vuonna korottamaan panoksia 12 vuotiaiden tyttöjen Kakkosessa. Tytöt siirtyivät Leikkimaailmasta ja turnauspeleistä yksittäisiin otteluihin. Tiedossa oli kovia pelejä, kun suurin osa tytöistä on 2011 syntyneitä ja nuorempia.

Ja niinhän siinä sitten kävikin. Kevät kaudella otteluita oli 8, josta saldona oli 8 tappiota. Valmentajat tai tytöt eivät saaneet itsestään irti sen, mikä heissä on potentiaalia. Muutamassa ottelussa onnistuttiin, mutta edelleen niistä tuli niukka tappio. Syyskaudella tytöt siirtyivät pelaamaan T12 Kolmosta, mutta myös se tuntui olevan erittäin kovan tasoinen, kun saldona 8 ottelusta oli 1 voitto. Toki myös syyskaudella oli muutama hyvin pelattu ja tiukka ottelu, mutta edelleen joukkueena ei onnistuttu. Selitykseksi voi osittain sanoa, että muutaman ratkaisevan pelaajan olleen koronassa ja sitten vielä loukkaantuneena, niin tällä kertaa joukkue ei pystynyt parempaan. Pieni parannus syyskaudelle oli kuitenkin se, että kevät kaudella tytöt sai tehtyä vain 5 maalia ja päästettyä 54, kun taas syyskaudella tytöt tekivät 11 maalia ja päästivät selvästi vähemmän, eli 43 maalia.

Joukkueeseen tuli kauden aikana muuta uusi tyttöjä, joten pelaajien määrä kasvoi hieman. Harjoituksia tytöillä oli kauden aikana 47 kpl ja otteluita yhteensä 16. Keskimäärin harjoituksissa huhtikuusta lokakuuhun kävi 16 tyttöä. Tällä kaudella joukkue lisäsi harjoituksiin rutiinia, jotta harjoitukset loisivat tutun ja vakaan pohjan tuleviin kausiin.

Valmentajat Juho Pettersson ja Tommy Lundberg lähtevät ensi kauteen vielä kovemmalla tempolla ja koittavat saada sillä tyttöihin lisää vauhtia ja teknillisiä taitoja. Myös tällä kaudella valmentajilla oli valmennusapuna Eerika Haalijoki, joka oli aktiivisesti mukana.

Liisa Lehtonen teki kauden aikana 11 maalia, Peppi Kontio ja Sofia Jalli molemmat 2 maalia.

SoVo T12 joukkue