Suviheinäturnaus 2023 pelattu

10.7.2023

Jalkapallon perinteinen Suviheinäturnaus pelattiin viikonloppuna 7. – 8.7.2023 Someron remontoidulla urheilukentällä. Turnaus oli järjestyksessään jo kahdeskymmeneskahdeksas. Etukäteen ehkä suurin jännityksen aihe oli urheilukentän uusi nurmikko ja ennustetut vesisateet. Kentän remontti oli vielä vähän kesken, mutta nurmikko oli hyvässä kunnossa ja kesti koko turnauksen. Ja keli suosi jälleen, kun molempina päivinä saatiin pelata poutasäässä. Vasta miesten finaalin ja palkintojen jaon jälkeen taivas repesi ja ukkoskuuron mukana vettä ja rakeita tuli kaatamalla.

Naisten sarjassa oli tänäkin vuonna kuusi joukkuetta ja sieltä finaaliin etenivät Promille sekä FC Gimmat. Turnausvoiton nappasi FC Gimmat, joka voitti finaalipelin maalein 2-0. FC Gimmat pelasi vaikuttavasti voittaen turnauksen jokaisen pelinsä päästämättä maaliakaan omiin.

Miesten sarjassa oli tänä vuonna 30 joukkuetta ja lohkovaiheen jälkeen kuusitoista parasta joukkuetta alkoi selvittämään tietään eteenpäin pudotuspelivaiheessa. Pelit olivat tiukkoja ja jokaisesta neljästä puolivälieräottelusta voittaja jouduttiin ratkaisemaan rangaistuslaukauskisan jälkeen. Lopulta tiensä miesten finaaliin selvittävät FC Parsa sekä Kauniit ja Rohkeat. Kauniit ja Rohkeat tulivat taas turnaukseen mukaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Tauko taisi tehdä hyvää, koska he nappasivat miesten sarjan voiton kaatamalla finaalissa FC Parsan maalein 1-0. Voittomaalin finaalissa laukoi Mikko Matinaro.

Turnauksen kaikki ottelut ja tulokset löytyvät Torneopal tulospalvelusta osoitteesta https://suviheina.torneopal.fi.

Onnittelut voittajille ja kiitoksia kaikille mukana olleille!